Gravid Jeanette Ottesen græd af smerter

Svømmeren, der venter en lille datter, er plaget af smerter, som kan sende hende helt til tælling

Se nøgletal om Jeanette Ottesen og hendes svømmekarriere her.

Frede: - Rigtig ked af min fars beslutning

Vi kender hende som den stædige og bomstærke svømmer, der blandt andet har slidt sig til en OL-bronzemedalje.

Kort før VM i Budapest tidligere på sommeren meddelte Jeanette Ottesen, at hun midlertidigt dropper sin karriere, fordi hun er i lykkelige omstændigheder og skal være mor for første gang.

Dansk svømmestjerne stopper karrieren: - Jeg skal være mor

Privatfoto
Privatfoto
 

Men det er ikke ren og skær lykke for 29-årige Ottesen at være gravid. Hun døjer med uudholdelige smerter i sin lysken, skriver hun på sin blog.

- Når klokken bliver omkring 15-15.30 kan jeg nærmest ikke bevæge mig længere. Jeg får så ondt, at jeg knapt kan løfte mit højre ben, og det er kun i min højre side – meget mærkeligt, skriver svømmeren, der ellers nok er vant til at bide smerte i sig i kampen for endnu en medalje til samlingen.

Helt forfærdelige blev Jeanette Ottesens smerter i weekenden, hvor hun og hendes mand, Marco, havde været en tur inde i det centrale København for at spise og shoppe.

Sprængfarlig Jeanette Ottesen: - Mine bryster er ved at eksplodere

Cykelturen hjem udviklede sig nærmest til en parodi, hvor Jeanette Ottesen først måtte cykle med et ben og siden trækkes hjem af Marco, som hun blev gift med ved et overraskelsesbryllup 15. juli i år.

- Da vi så kom hjem, ja så skulle vi også lige op på 4. sal, UDEN elevator.. Ved ikke om I kan forstille jer, hvordan det foregik, men det tog nok 20 minutter for mig at komme helt op. Tror jeg græd de sidste to etager, jeg følte mig simpelthen så elendig, skriver hun.

Det er formentlig de såkaldte ligamentsmerter, der har ramt elitesvømmeren under graviditeten.

Ifølge sundhedslex.dk er ligamentsmerter noget, der typisk opstår under graviditetens 2. trimester, hvor ledbånd (ligamenter) i bughulen strækkes og udvides for at gøre plads til den voksende livmoder. Smerterne kommer ofte, når den gravide anstrenger sig på den ene eller anden måde, og de mærkes i lysken.

Jeanette Ottesen har tidligere skrevet på sin blog, at hun og Marco venter en lille pige, der kommer til verden sidst på året.

'Værre end at stå i OL-finale': Ottesen afslører barnets køn

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar til smerterne fra Jeanette Ottesen.