Gravide Sarah Louise: Baby skal beholde moderkagen

Bloggeren håber, at hendes søn kan få lov at beholde navlestreng og moderkage, indtil amningen spiller

- Jeg tænker, at den kan ligge i en frostpose og så en fin lille stofpose ud over, skriver Sarah Louise om moderkagen. (Foto: Privat)
- Jeg tænker, at den kan ligge i en frostpose og så en fin lille stofpose ud over, skriver Sarah Louise om moderkagen. (Foto: Privat)

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver uge på ekstrabladet.dk og følg bloggeren for flere nyheder på sarahlouise.dk

- Jeg er nu 31 fulde uger henne og går ind i uge 32. Jeg har været til en længere samtale på hospitalet vedrørende mit forestående kejsersnit. Jeg har et håb om, at han bliver derinde helt frem til det planlagte kejsersnit. De to andre gange har jeg fået akut kejsersnit og begge var ret dramatiske og ikke særlig rare.

- Ved samtalen fortæller lægen mig, at man nu har muligheden for noget nyt, og det var nemlig, at man kunne få babyen op til sig lige med det samme. Dvs. at de skærer mig op og lægger ham op til mig med navlestreng og det hele og moderkagen måske også og den tanke, synes jeg, er tiltrækkende.

Artiklen fortsætter under videoen

Voldsomme billeder: Her får Sarah Louise Christensen kejsersnit ved fødslen af sit andet barn i 2013. (Video: Privat)

Kopierer vaginal fødsel
- Normalt fjerner de barnet med det samme, klipper navlestrengen og starter med at tjekke, veje, måle osv., og så først bagefter får man sin baby tæt til sig. Denne nye metode er for at kopiere en vaginal fødsel, og det er selvfølgelig kun noget, man får lov til, hvis alt er gået som planlagt.

- Jeg har også en idé om, at moderkagen har bedst af at sidde fast på baby noget tid efter fødsel. Man kan tydeligt mærke på navlestrengen(den pumper stadig), at der stadig leveres næring til babyen mange timer eller dage efter fødsel.

- Mange babyer har svært ved amningen, og nogle kvinder oplever en masse startproblemer med amning, men når man lader moderkagen blive siddende i et par timer eller op til flere dage på babyen, så er jeg overbevist om, at baby får en masse vigtig næring fra moderkagen, som baby normalt ikke ville have fået, når lægerne klipper den over med det samme. Dette kunne måske mindske det voldsomme vægttab, mange babyer oplever de første dage efter fødslen.

Vil overtale lægen

- Jeg ved endnu ikke, om jeg kan få lov at beholde moderkagen på ham, indtil min amning spiller, men jeg vil da gøre et kraftigt forsøg på at overtale min læge/kirurg. Da han skal tages næsten tre uger før termin, føles det virkelig som en rigtig god idé, at han får sin 'madpakke' fra maven med ud i et par dage.

- Jeg tænker, at den kan ligge i en frostpose og så en fin lille stofpose ud over (for køn er den ikke), og så følger den jo med overalt de første par dage. Jeg er meget spændt, og når noget føles så rigtigt, så skal man gøre det. Jeg har godt nok ikke lige vendt det med min kæreste endnu. Jeg er ikke sikker på, hvordan han reagerer på nyheden om, at han skal løfte rundt på baby OG moderkage de første to dage. Det er nemlig hans opgave at skifte ham, indtil jeg kan bevæge mig igen efter operationen, men mon ikke han kan se det fornuftige i min idé.
 

Sarah Louise: Min baby sparker mig gul og blå

Sarah Louise: Jeg er presset og udkørt

Sarah Louise: Jeg kaster op i munden på mig selv

Sarah Louise var i chok hos jordemoderen

Sarah Louise: De kunne ikke finde hjertevæg på ufødt baby

Sarah Louises graviditetsdagbog: Vildt vægttab og lige så vildt hysteri

Sarah Louises graviditetsdagbog: Frygt ikke gråden

Sarah Louises graviditetsdagbog: Den frygtede scanning

Sarah Louises graviditetsdagbog: Mærker allerede liv

Sarah Louises graviditetsdagbog uge 11: Er der en eller to babyer?