Grunwald dødeligt syg: Nu reagerer 'Olsen Banden'-kollega

- Jeg er meget ked af at høre de triste nyheder, lyder det fra Grunwalds kollega Jes Holtsø

Jes Holtsø er berørt over nyheden om sin kollegas kræftsygdom. Foto: Ritzau Scanpix
Jes Holtsø er berørt over nyheden om sin kollegas kræftsygdom. Foto: Ritzau Scanpix

61-årige Jes Holtsø, der spillede Børge i de ikoniske 'Olsen Banden'-film, er ganske rørt over nyheden om, at hans mangeårige kollega Morten Grunwald er blevet ramt af uhelbredelig kræft og har opgivet at få behandling.

De to har arbejdet tæt sammen i mange år og har derfor ifølge Jes Holtsø et godt forhold til hinanden.

- Det er rigtig trist at høre, at Grunwald er blevet ramt af alvorlig sygdom. Det er altid trist, når nogen, man kender godt, bliver ramt af sådan noget skidt, siger Jes Holtsø til Ekstra Bladet.

Fra engangsforestilling til millionsucces: Her er alle filmene

Artiklen fortsætter under billedet...

Ikke helt frisk
Holtsø var ikke orienteret om alvoren af Grunwalds sygdom, før det blev meldt ud i pressen tirsdag. Alligevel vidste han godt, at den 83-årige skuespiller kæmper med sit helbred.

- Morten er jo en ambassadør for 'Olsen Banden', og han har gjort enormt meget for 'Olsen Banden'-arven siden filmene, så da han meldte afbud til filmenes 50 års jubilæum forleden med Nordisk Film, havde jeg på fornemmelsen, at han ikke var rask. Jeg vidste dog ikke, at det stod så slemt til. Det er meget trist. Desværre er der jo mange, der bliver ramt af kræft, når de kommer op i alderen, lyder det fra Jes Holtsø.

Syg Grunwald må droppe Olsen Banden-jubilæum

Han fortæller, at de to altid har haft et godt forhold til hinanden.

- Vi har ikke set hinanden meget privat, men vi har altid haft det hyggeligt og sjovt sammen, når vi har været til arrangementer i forbindelse med 'Olsen Banden'. Vi er jo de eneste af 'Olsen Banden'-heltene, der er tilbage, og derfor har vi også holdt sammen og set hinanden flere gange den seneste tid, siger Jes Holtsø.

Er rollemodel
Ifølge Jes Holtsø har Morten Grunwald haft en helt særlig betydning for hans egen karriere.

- Han er et fantastisk rundhåndet menneske. Han giver alt af sig selv til andre og deler ud af sin erfaring. Han er bare et godt menneske, og han har længe været en rollemodel for mig, både fagligt og personligt, og så er han teatermenneske dybt i sit DNA. Han har præget den danske teaterverden med sine idéer og nysgerrighed i høj grad. Jeg vil vove og påstå, at han er Danmarks svar på Orson Welles, siger Jes Holtsø.

- For mig er han et menneske til efterligning. Han er et fantastisk menneske, og jeg ønsker ham alt det bedste og god bedring.

Husk at besøge Ekstra Bladets Olsen Banden-univers her: