Guldtuben har fundet sin vært: - Alt kan gå galt

Magnus Millang glæder sig til at svinge taktstokken, når årets award show afvikles til september

Følg Danske kendte

Skuespiller- og komiker Magnus Millang bliver vært, når årets Guldtuben skal afvikles i Royal Arena den 9. september.

Her hyldes de største danske YouTubere i et show, der sidste år endte i total eufori, da stjerner som Rasmus Brohave og Naja Münster hev priser med sig hjem.

Her er dine børns YouTube-stjerner

35-årige Magnus Millang har på egen krop mærket, hvordan aldrende stjerner, det vil i denne forbindelse sige mennesker over 25 år, ryger i baggrunden, når de unge skal hylde deres stjerner.

- Jeg oplevede det til Zulu Awards i år på den røde løber. Mads Mikkelsen, Lars Ulrich og jeg var ligeså interessante som elektrikere eller lysmænd, og så kom Lakserytteren, hvilket fik Oslobåden til at flække, griner han.

- Ikke fordi jeg fik lavt selvværd af det, men jeg måtte konstatere, at de er meget mere populære, end jeg nogensinde har været.

Nu er han vært for Guldtuben. Et show der fik masser af medieopmærksomhed sidste år, hvor Patrick Nielsen accepterede Ekstra Bladets udsendtes udfordring om at tage imod et slag fra den professionelle bokser. Det resulterede i et hospitalsbesøg.

Der er altså gang i den til showet, og det glæder værten sig til.

- I publikums øjne kommer jeg ikke til at være ligeså stor som YouTuberne, men det har jeg det fedt med. Det, jeg synes er fedt, det er, at jeg kan bygge bro til min egen målgruppe, der nok mere er de 20 til 40-årige. Folk skal vide, hvad det her er. Når der er en million unge mennesker, der går amok over YouTube, så skal folk høre om det, siger Magnus Millang, der kan drage paralleller til sin egen ungdom.

- Den idoldyrkelse YouTuberne oplever svarer til dengang Take That var store. Der var folk, der besvimede, når de så dem. Jeg har ikke set det siden, og jeg har faktisk tænkt, at det var slut med den grad af idoldyrkelse, for alle kan bare være med i et realityshow eller 'Luksusfælden', så er de kendte. Alle har næsten været i fjernsynet, så det var ved at dø, og så er det pludselig kommet sindssygt hårdt tilbage, fordi der er nogle, der åbner en iPhone og filmer det til YouTube, griner han.

Magnus Millang er klar til at styre showet ved Guldtuben. Foto: Philip Davali
Magnus Millang er klar til at styre showet ved Guldtuben. Foto: Philip Davali
 

Magnus Millang har ikke den store værtserfaring at trække på, når det går løs foran 16.000 skrigende teenagere. Faktisk har han aldrig været vært for et award show før.

- Men jeg er en glimrende toastmaster, lyder svaret prompte.

- Det er også kun, fordi der er plads til 16.000 mennesker i Royal Arena, at jeg kunne overveje det, haha. Ej, jeg er egentlig ikke så nervøs. Det er ikke, fordi jeg tror, jeg bare kan naile den - jeg skal gøre mig umage, og der skal også nok komme nerver på dagen, men jeg er ikke bange for, at jeg ikke kan løfte opgaven.

- Hvad vil være det værste, der kan ske som ny, uprøvet vært?

- Det har jeg slet ikke tænkt over, nu får du mig jo til at blive helt bange. Det er jo alt, der kan gå galt. Hvis jeg har ondt i halsen og ikke kan synge, så er der i hvert fald nogle ting, jeg har planlagt, der kan gå helt i vasken, siger han med et glimt i øjet.

Efter tumult ved awardshow: Vil fylde Royal Arena

I det hele taget er det en forventningsfuld Magnus Millang, der glæder sig til at dykke endnu mere ned i YouTubernes univers i den kommende tid frem mod showet til september. Og det sker med oprejst pande.

- Jeg har været helt nede på den røde løber og rejst mig igen, siger den kommende vært til Guldtuben med et grin.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.