Hans Otto Bisgaards søn er død

Den kendte tv- og radiovært Hans Otto Bisgaards søn, Jeppe Bisgaard, er død. Sønnen blev 47 år gammel

Hans Otto Bisgaards søn er død

Hans Otto Bisgaards søn, Jeppe Bisgaard, er afgået ved døden i en alder af 47 år.

Det bekræfter Hans Otto Bisgaards bror, 72-årige Per Bisgaard, som er meget bevæget over situationen.

- Han var en pragtfuld dreng. Sidst jeg snakkede med ham skulle vi have været ind og se pokalfinalen. Men der havde han desværre ikke tid, fordi han skulle ind på Riget og til undersøgelse, siger Per Bisgaard.

Han forklarer, at Jeppe Bisgaard havde en kræfttumor i hovedet, og han havde været syg i flere år.

- Det er dybt beklageligt. Han var alletiders. Han var jo glad for sin onkel, Per. Jeg er gammel målmand for Brøndby igennem mange år, og spillede over 300 kampe for førsteholdet. Han fulgte mig jo meget. Og vi var Brøndbyfans begge to, siger Per Bisgaard.

Hans Otto Bisgaard med sin søn Jeppe Bisgaard. Fotograferet på West Hams stadion. Foto: Ritzau Scanpix / Christian Lindgren
Hans Otto Bisgaard med sin søn Jeppe Bisgaard. Fotograferet på West Hams stadion. Foto: Ritzau Scanpix / Christian Lindgren

Han forklarer, at han og Jeppe også var på nogle ture til Tyskland og Italien og England, og der var han konferencier sammen med Hans Otto. De to havde i det hele taget et tæt forhold.

Men det er længe siden, at Per Bisgaard har talt med Hans Otto Bisgaard, fordi Hans Otto var gået 'lidt bag om dansen' på grund af sin søns sygdom.

Jeppe Bisgaards søster, Mette Marie Bisgaard, skriver følgende på sin Facebook-profil:

Hiphop-pioner
Jeppe Bisgaard var en af pionererne på den danske hiphop-scene. Allerede, mens genren endnu var langtfra den udbredelse, der er tilfældet i dag, begyndte han at skrive om den, og han lod det ikke bare være ved skriverierne.

Han var med til at starte pladeselskabet Soulpower med makkerparret Soulshock og Cutfather, og siden blev han productmanager på flere selskaber, hvor han bl.a. var med til at føre navne som Malk de Koijn og Outlandish frem.

Der mangler da heller ikke anerkendelse fra danske musiknavne, der på Facebook giver udtryk for den kæmpe-sorg, det er, at Jeppe Bisgaard ikke længere er i blandt os.

’Tak for at være en af de første til at ’show the ropes’. Respekt for alt, hvad du var for hiphop-kulturen i Danmark’, skriver således producer og sangskriver Remee.

’Han var en ildsjæl, der fik hiphoppen ud til folket’, mener Dan Rachlin.

Radiovært Katrine Ring glæder sig over, at Jeppe Bisgaard blev tildelt ’Kim Schumacher’-prisen ved Danish DeeJay Awards for nogle måneder siden.

’Den anerkendelse er jeg lykkelig for, at han fik inden sin alt for tidlige død’, skriver hun.

Også radioværten Alex Nyborg Madsen viser sin respekt og store medfølelse på Facebook.

'Dansk hip hop har mistet en af sine allerstørste ildsjæle. Jeppe Bisgaard er død - alt for ung.
Mit musikliv har været forankret i andre genrer; alligevel har jeg ved flere lejligheder kaldt Jeppe for min yndlings-hip hopper. Jeg har mødt ham som et vanvittigt engageret menneske, der har rørt folk og haft enorm betydning for udviklingen af dansk hip hop og som ambassadør for scenen i det hele taget.

Han var sjov, energisk og forstående overfor et rockøre som mig, der aldrig helt følte mig hjemme i hip hoppen. Jeppe gad godt at snakke alligevel og, hvis ret skal være ret, så havde han en del mere respekt for "min" rockmusik end jeg havde for hans hip hop.
Nu er Jeppe væk og mine tanker går til hele hans familie og selvfølgelig specielt til min gamle kollega og mentor Hans Otto - Jeppes far.
Rundt om på de sociale medier, bliver Jeppe æret af de mennesker; kunstnere, branchefolk og fans, der var tættest på ham.

Det er der man kan læse præcis, hvor vigtigt et menneske han var. Disse linjer er bare respekt fra en rocktype, der nogle gange krydsede hans vej og nød det hver gang.
God rejse Jeppe og tak for tålmodigheden.'