Hans Pilgaard afslører sit livs hemmelighed

Den kendte tv-vært afslører i forbindelse med bogudgivelse, at han er adoptivbarn. En hemmelighed han ikke tidligere har delt med offentligheden

Hans Pilgaard afslører hemmeligheder i sin kommende bog. (Foto: All Over)
Hans Pilgaard afslører hemmeligheder i sin kommende bog. (Foto: All Over)

Hans Pilgaard nåede ikke at sige farvel til sin far

Pilgaard rørt efter sin mors død

Den kendte journalist og tv-vært Hans Pilgaard - der blandt meget andet er kendt fra quiz-showet 'Hvem vil være millionær?' - afslører i sin kommende bog 'Støj og fortielser', at han er adoptivbarn. Det skriver Billed-Bladet.

Til Ekstra Bladet bekræfter han oplysningen, som han dog på nuværende tidspunkt ikke ønsker at uddybe.

- Jeg kan bekræfte, at det er rigtigt. Hele historien kommer på et senere tidspunkt, siger han og fortæller at 'det senere tidspunkt' dækker over bogudgivelsen til oktober.

Ærligt og kærligt
- Det har aldrig været en hemmelighed for mig, at jeg er adopteret. Det har været en fortielse for andre. I den her bog har jeg lyst til at stå ved mig selv på godt og ondt, råt og beskidt og ærligt og kærligt. Og én af de ting, der er i mit liv, som aldrig har været et kors - men en væsentlig del - er, at jeg er adoptivbarn, siger tv-værten til Billed-Bladet.

Hans Pilgaard har tidligere talt åbent og ærligt om sine forældre Kaj og Bodil, som han nu afslører ikke er hans biologiske forældre.

Han fortæller dog, at han aldrig kunne drømme om at kalde sine elskede adoptivforældre - som han mistede for få år siden - for andet end sine forældre.

Hans Pilgaard: Jeg har kræft

Nåede ikke at sige farvel
Pilgaard mistede i 2012 sin far Kaj Pilgaard Nielsen, der blev 80 år gammel. Desværre nåede Hans Pilgaard ikke at sige et allersidste farvel til sin far, før faderen åndede ud.

- Han kæmpede med en depression, men han døde af en massiv blodprop i hjertet, og det gik så hurtigt, at jeg ikke nåede at komme fra London til Danmark, før det var for sent. Heldigvis fik han en nådig og værdig afslutning på livet, sagde Hans Pilgaard dengang til Ekstra Bladet.
På Facebook hyldede Pilgaard sin far med en statusopdatering, hvor han kaldte ham både helt, kriger og kaptajn:

- Han var en stolt og stærk mand, der levede et langt og godt liv. Når jeg kalder ham 'kriger', er det et udtryk for, at han og jeg - som alle andre - også havde vores kampe. 'Kaptajn' refererer til, at han gennem det meste af sit liv var luftkaptajn hos SAS.

Genforenet
Hans Pilgaards mor blev 85 år og døde i 2014. På Facebook skrev han efterfølgende:

'I min lille naive verden er min mor og far nu genforenet. Der er så mange historier at fortælle, og de lever videre i hjertet, og når jeg genfortæller dem, så kommer jeg både til at smile og grine gennem tårerne'.

Bogen 'Støj og fortielser' udkommer på Politikens Forlag til oktober.

Leth tager Hans Pilgaard med i soveværelset