Hans Pilgaard: Min kæreste fik en abort

Tv-værten kunne være blevet far som 21-årig

- Der mangler ikke børn i mit liv, slår tv-værten fast. Foto: Linda Johansen
- Der mangler ikke børn i mit liv, slår tv-værten fast. Foto: Linda Johansen

I 2000 sprang Hans Pilgaard offentligt ud som homoseksuel. Inden da havde han i årevis haft mande-kærester, men i sin ungdom dannede han par med flere forskellige piger, inden han turde se sin egen seksualitet i øjnene.

En af dem hed Henriette, og i sin nye bog 'Støj og fortielser', skriver Hans Pilgaard, at han faktisk i en ganske ung alder kunne være blevet far.

- Hun tog en graviditetstest. Dengang skulle man aflevere den på apoteket, så kunne man få svaret en halv eller en hel time efter. Vi gik rundt i Allerød, mens vi ventede, nervøse og tavse, og så tog Henriette hjem, mens jeg gik på apoteket. Hun turde ikke gå med. Jeg glemmer aldrig, da apotekerassistenten kom ud fra baglokalet og rakte mig en kuvert. 'Ja, men tillykke. Du skal være far, skriver Hans Pilgaard.

Vi har alt andet end sex mellem os

Timingen for det unge par kunne ikke være værre. Henriette var på vej til USA, og Hans Pilgaard håbede på, at han ville komme ind på Journalisthøjskolen i Aarhus.

Pilgaard kørte sin kæreste i skoven, og her fortalte han hende den rystende nyhed og lovede hende samtidig fuld opbakning

- Prøv at hør, Henri. Jeg står sgu ved det her. Jeg er vild med dig, og jeg står last og brast med dig uanset hvad, lovede han.

Efter kontrol: Hans Pilgaard opereret for kræft igen

Efter lange overvejelser besluttede parret, at en abort var den bedste løsning. I al hemmelig tog de sammen på sygehuset og fik klaret indgrebet.

Som adoptivbarn ramte aborten måske Hans Pilgaard ekstra hårdt, og tanken om at han kunne have haft et barn på 31 år i dag, strejfer ham da.

-.... og så bliver jeg stille, eftertænksom, melankolsk og en lille rest af skyld stiller i mig, som han beskriver det i 'Støj og fortielser'.

I forbindelse med bogudgivelsen har Ekstra Bladet mødt Hans Pilgaard, der afviser, at der mangler børn i hans liv. For hans venner - især Michèle Bellaiches - unger er som hans egne.

Hans Pilgaard: Hellere homo end hetero

- Der mangler ikke børn i mit liv. Men rent livsfilosofisk er det det eneste problem ved at være homoseksuel. Man kan ikke få børn. Men jeg er onkel Hans, og det er fint, siger han og fortsætter stille:

- Jeg kunne da godt have tænkt mig mine egne børn, men sådan blev det altså ikke.

Hans Pilgaard: Tyrefægtning er dyremishandling