Harm radiovært om Breinholt og Lund Madsen: 'Hold nu kæft, to klovne'

Dan Rachlin taler i en ny Facebook-video om den selvretfærdighed og forfængelighed, han mener, der er i den danske mediebranche

Berlingskes teaterredaktør, Jakob Steen Olsen, har anmeldt radioprogrammet 'Go' Morgen P3,' og han var ikke synderligt imponeret over det 'nye' program med Sara Bro, Tony Scott og Tue Blædel.

- De er ikke bare unge med de unge. De er også dumme med de dumme, står der blandt meget andet i anmeldelsen.

Omvendt var det heller ikke alle, der brød sig om anmeldelsen. Én af de personer var Anders Breinholt. Han satte blandt andet spørgsmålstegn ved Jakob Steen Olsens evne til at anmelde et radioprogram for P3, når han tit er paneldeltager i Radio24syvs program 'Det, vi taler om.'

Det er den konflikt, som radioværten Dan Rachlin nu blander sig i via en video, han har delt fra sin Facebook-profil.

Her kalder han konflikten en mediekrig, mens han taler ærligt ud om Anders og Anders (Anders Breinholt og Anders Lund Madsen, red.)

- Anders og Anders er de to mest forfængelige, hysteriske og selvretfærdige mimoser i den danske medieverden. Hold nu kæft, to klovne mand, siger Dan Rachlin i videoen.

- At se de to komme ud af starthullerne for at kritisere en mand, der tillader sig at anmelde et radioprogram, mens de selv sidder på radio, podcast og tv og gør sig lystige på den raffinerede måde, på den fine, på den sådan lidt komplicerede måde på andres bekostning, mens vi andre bare gør det på den ubegavede, på den dumme måde - det er så latterligt. Det er så grinagtigt at være vidne til, lyder det fra Rachlin, der også har en hilsen til en af de mere højtråbende personer i det danske mediebillede.

- Hvis I har lyst, kan I gå på Twitter, hvor jeg er sikker på at den selvretfærdige mediedværg, Peter Falktoft, har et par hykleriske, dobbeltmoralske, forfængelighedskommentarer i samme anledning.

Lige lovligt kvalmende
- Jeg kan godt forstå, at folk, der kommer uforklaret ind i videoen, kan synes, at jeg virker lidt ophidset. De folk, der kender mig, ved godt at jeg har lidt svært ved nogle gange at tøjle den måde, som tingene kommer ud på. Men jeg synes simpelthen, at det er så morsomt, at Anders Breinholt og Anders Lund Madsen af alle mennesker sidder på Twitter og skælder ud over, at Jakob Steen Olsen tillader sig at anmelde et 'P3 Go' Morgen'-program, hvor Breinholt bruger argumentationen, at Jakob Steen Olsen selv er deltager i et radioprogram på Radio24syv. Det skulle så forstås som om, at det var diskvalificerende for at have en eller anden mening om radioprogrammer, forklarer Dan Rachlin til Ekstra Bladet.

Dan Rachlin mener ikke, at de to Anders'er selv har holdt sig tilbage gennem årene, når det kom til at udtrykke deres mening.

- Igennem de sidste ti år har de på De Sorte Spejdere, Natholdet og en masse andre programmer indirekte siddet og om ikke anmeldt, så gjort sig lystige over andre programmer, mediepersoner og kendisser. Så jeg synes simpelthen bare, at det får sådan en tand af at blive lige lovligt kvalmende og dobbeltmoralsk. Du kan omtale mediekollegaer og konkurrenter på mange forskellige måder, men blot fordi de to har sådan en lidt halvironisk indfaldsvinkel på deres ting, så gør de stadig præcis det samme, som de nu sidder og skælder Jakob Steen Olsen ud for.

Jeg er pisseligeglad
Ifølge Dan Rachlin er mediepersoner fulde af forfængelighed, og det er ham selv inkluderet.

- Det ligger lidt i vores jobbeskrivelse, at det kan vi risikere at blive, fordi vi med de ting vi laver, kan risikere at blive genkendt nede i supermarkedet på hjørnet.

Han vil dog gerne sætte foden ned og sætte en grænse for, hvor forfængelige og hysteriske personer i mediebranchen kan tillade sig at blive, når de ikke selv er blege for at dele kritik ud.

Han frygter ikke, at den kritik, han kommer i sin video, kan ende med at ramme ham selv.

- Mine videoer og min Facebook-ageren er til mine mange følgere og venner, og jeg bestræber mig på at være hudløst ærlig og sige, som jeg føler på det givne tidspunkt. Det kan godt være, og det er sket ofte i forhold til, hvad jeg laver på Facebook eller når jeg laver live radio, at jeg ændrer mening, eller har haft oplevelsen af at mine ting kommer lidt for hårdt og kontant ud. Men det er den pris, jeg betaler for ikke at lægge et filter på mig selv. Og ved du hvad? Jeg er blevet elsket og hadet i den danske mediebranche i de sidste 30 år, så jeg er pisseligeglad, siger Dan Rachlin til Ekstra Bladet.

Ude af loopet
Det er en lidt overrasket Anders Lund Madsen, der netop er på vej ind i et radiostudie, som Ekstra Bladet fanger til en hurtig kommentar.

- Uh, det er svært, for jeg aner ikke, hvad det er for en kritik, jeg har ikke sagt noget om Jakob Steen Olsen, og jeg ved ikke, hvad Dan Rachlin har sagt på Facebook, for jeg er ikke på Facebook, så jeg er lidt ude af loopet. Så der må jeg simpelthen melde pas, lyder det fra en lattermild Anders Lund Madsen, der i stedet anbefaler, at vi ringer til Anders Breinholt, hvis tweet har været med at starte debatten.

Anders Breinholt har dog heller ikke set videoen, og har derfor ikke nogen kommentar.