Havde to kærester: - Alle vendte mig ryggen

Familie og venner vendte sangerinden Sys Bjerre ryggen, fordi hun eksperimenterede med at have to kærester

Sys Bjerre blev udstødt af familie og venner, efter hun i en periode havde to kærester. Foto: Universal
Sys Bjerre blev udstødt af familie og venner, efter hun i en periode havde to kærester. Foto: Universal

Den 32-årige sangerinde Sys Bjerre er en af de danske sangskrivere, som DR i podcast-serien ’Elsker Dig For Evigt’ har udfordret til at skrive en kærlighedssang.

I den forbindelse afslører hun detaljer om, hvordan hun tidligere har eksperimenteret med at have flere kærester.

Men hendes afslappede forhold til monogami faldt ikke i god jord hos alle.

Både sangerens venner og familie vendte hende nemlig ryggen, fordi de havde svært ved at acceptere, at hun i en periode levede med to kærester.

Shauna er kærester med gift mand: Jeg er blevet nysgerrig

Sys Bjerre mener ikke, at monogami nødvendigvis er den rette løsning for alle, selvom hun selv er vokset op i en kernefamilie i Vanløse med to søstre og en mor og far.

- Jeg dømmer ingen af dem, der lever sådan (monogame, red.), men jeg har haft en fornemmelse, fra jeg var helt lille, af at vi kan være meget mere kreative. Vi kan opfinde nogle nye systemer, siger Sys Bjerre til DR.

Sys Bjerre: Det er okay at fejle

Sys Bjerre blev ikke særlig populær, da hendes familie og venner fandt ud af, at hun levede i et forhold med to på samme tid. Foto: Anthon Unger
Sys Bjerre blev ikke særlig populær, da hendes familie og venner fandt ud af, at hun levede i et forhold med to på samme tid. Foto: Anthon Unger

At Sys Bjerre derfor i en periode valgte at leve med flere kærester havde hendes familie og venner meget svært ved at acceptere.

- Alle vendte mig ryggen. Min familie ville ikke tale med mig. Der var kun en veninde, som gerne ville tale med mig, siger Sys Bjerre til DR.

Sys Bjerre: Voksen er ikke et skældsord

Flyttede i kollektiv
Det var tilbage i 2015, da Sys Bjerre sammen med sin daværende kæreste og tre venner flyttede ind i et kollektiv på en gård på Stevns, at hun for første gang prøvede kræfter med et polygamisk forhold.

Her forelskede hun sig i en af de andre, der boede i kollektivet, og hun foreslog derfor, at alle tre parter blev kærester.

- Jeg satte ild til det hele, da jeg forelskede mig i en af de andre. Jeg prøvede virkelig, og jeg var sikker på, at vi godt kunne være kærester alle tre, siger hun til DR, mens hun understreger, at hun i dag skammer sig over sit forslag, fordi det var hende, der pressede det igennem.

Sys Bjerre revser sine kollegaer

Sys Bjerres drøm om at leve i fred og fordragelighed med flere kærester holdt dog ikke. Det hele eksploderede i konflikter og sårede følelser, og en af beboerne valgte derfor at forlade kollektivet.

Begge forhold gik sidenhen i stykker, og derfor var der ingen anden udvej for Sys Bjerre end at forlade kollektivet på gården, der også blev sat til salg.

I en kortere periode flyttede Sys Bjerre derfor hjem til sine forældre i Vanløse, og her blev hun konfronteret med familiens manglende accept af den måde, hun havde valgt at leve på.

Set i bagklogskabens lys tror Sys Bjerre, at de voldsomme reaktioner fra familie og venner skyldtes, at hun gjorde folk bange. For hvis der var en mulighed for at leve med flere kærester, hvad kunne så ikke lade sig gøre, og ville ens ægtefælle nu selv kunne få fikse idéer?

Sys Bjerre - nu med kæreste

Heldigvis har både Sys Bjerre og hendes omgangskreds i dag lagt uoverensstemmelserne bag sig og kan grine af det.

Det forklarer hun til Ekstra Bladet.

- Det var slet ikke så slemt, som det lyder. Min familie og mine venner skulle bare have lidt tid til at vænne sig til tanken, siger Sys Bjerre. Da hun i øjeblikket er i Litauen, har hun ikke mulighed for at kommentere sagen yderligere.

Sys Bjerre har siden tiden på kollektivet fået en ny kæreste, som hun bor sammen med på Amager. Han er godt klar over, at hun ikke er ovenud begejstret for monogami, men indtil videre nyder de tosomheden.