Heick: DR ville have os ud af Grand Prix

Hilda fortæller, at parret blev opfordret til at droppe deres deltagelse i Melodi Grand Prix i 1992

(Foto: ALl Over)
(Foto: ALl Over)

I 1992 var Keld og Hilda med i dansk Melodi Grand Prix med nummeret ’Det vil vi da blæse på’. En rigtig ørehænger med masser af glimmerstads, popguitar og Keld i guldjakke.

Men stod det til 'et par herrer' fra DR, skulle ægteparret Heick slet ikke have været med, fortæller Hilda.

Brøleren får Hilda Heick til at trække sig fra al Grand Prix i fremtiden. (Foto: Henning Hjorth) Danske kendte Hilda: Jeg er færdig med Grand Prix

- Da det var blevet bekendtgjort, at det var Keld, der havde skrevet sangen, kom der et par herrer fra DR og ringede på vores dør en lørdag formiddag. De mente, at vi skulle tænke os rigtig godt om, om vi nu havde lyst til at være med i Melodi Grand Prix, for nu havde Keld været så rigeligt med, og vi var også blevet for gamle. Vi var 46, siger Hilda Heick.

Hun ønsker ikke at sætte navn på dem fra DR, der besøgte parret uanmeldt.

- Jeg vil ikke hænge nogen ud, men det var særligt én, som havde den overbevisning, at vi havde været alt for meget med i Melodi Grand Prix, siger sangerinden. 

Fødselsdagen bliver fejret uden de store dikkedarer i familiens skød. (Foto: Henning Hjort) Underholdning Hilda bliver 70: 'Det er hårdt, at folk udråber mig som gammel idiot'

Parret lod sig dog ikke tryne.

- Vi blev stædige. Det skulle de da selvfølgelig ikke bestemme, så vi holdt fast i, at vi skulle være med, siger hun.

Parret har for længst lagt oplevelsen bag sig.

- I dag griner vi af det, men dengang blev vi faktisk ret kede af det.

Hos DR finder underholdningschef Jan Lagermand Lundme det vanskeligt at kommentere episoden.

Hilda Heick siger undskyld for sin grandprix-brøler. (Foto: Henning Hjorth) Event & Kultur Grædende Hilda: - Keld er også ked af det

- Det er jo lang tid før min tid. Jeg kan kun sige, hvordan jeg har det med de to skønne mennesker. Jeg synes på ingen måde, at der er nogen, som er hverken for gamle eller for unge til Grand Prix. Man kommer med det, man kan bidrage med, og Keld og Hilda bidrager stadig med virkelig meget, siger han og fastslår:

- Jeg er stadig lige så begejstret for de to, som jeg altid har været.

(Foto: All Over Press). Event & Kultur Keld Heick om Grand Prix-chok: - Meget overraskende

Se ægteparrets Grand Prix-sang 'Det vil vi da blæse på' fra 1992, som blev opført sammen med bandet Sweethearts, HER. Sangen blev nummer fem ved det danske Grand Prix det år.

To gange (næsten) 70 år. Foto: Linda Johansen Underholdning Keld Heick: Skrækkeligt hvis jeg mister Hilda