Heick om Ingmann: Den bedste guitarist nogensinde

- Men desværre blev Jørgen Ingmann bange for at optræde, fortæller Keld Heick

Grethe og Jørgen Ingmann vandt Det Internationale Melodi Grand Prix (Eurovsion) i 1963 med sangen 'Dansevise'. (Foto: Peer Pedersen/Polfoto)
Grethe og Jørgen Ingmann vandt Det Internationale Melodi Grand Prix (Eurovsion) i 1963 med sangen 'Dansevise'. (Foto: Peer Pedersen/Polfoto)
Følg Danske kendte

Jørgen Ingmann død

Den første danske Eurovision-vinder, jazzmusikeren Jørgen Ingmann, døde i går. Og selv om han ikke havde optrådt med sin musik i mange år, så vil han blive husket, fortæller Keld Heick.

- Han er den bedste guitarist, Danmark nogensinde har haft, siger Keld Heick.

International superstjerne
- Vi havde ikke hørt nogen dansk guitarist lave noget, som Jørgen Ingmann lavede dengang. Når jeg tænker tilbage, kan jeg ikke komme i tanke om en dansk international superstjerne før Jørgen Ingmann, siger Keld Heick, som lavede det sidste interview med Jørgen Ingmann på tv, selv om Eurovision-vinderen havde trukket sig ud af rampelyset mange år forinden.

- Det var så synd, at han led af sceneskræk. Og det var fordi, han havde det fantastiske ry som guitarist, og først og fremmest var det så vigtigt for ham, at han kunne leve op til sine egne forventninger. Det var han så bange for, han ikke kunne, fortæller Keld Heick og fortsætter:

Ejede ikke en guitar
- På det tidspunkt, hvor jeg interviewede ham, havde han ikke ejet en guitar i 18 år, og jeg kunne ikke overtale ham til at tage en guitar i hånden.

'Jeg havde et tidspunkt, hvor det red mig som en mare. Jeg var ikke sikker på, at jeg kunne leve op til mine egne og publikums forventninger, og til sidst så valgte jeg at stoppe', fortalte Jørgen Ingmann til Keld Heick i interviewet.

Jørgen Ingmann huskes i befolkningen bedst for sangene 'Apache' og 'Dansevise'. Men Keld Heick nævner endnu et nummer:

Spillet som en vanvittig
- Der er ét nummer, som jeg altid har beundret og har prøvet at spille som en vanvittig men aldrig har fået lært, fordi det går så hurtigt. Det er 'Amorada'. Jeg satte pladen på om og om igen, men jeg lærte det aldrig.

(Artiklen fortsætter under musikvideoen med 'Amorada')

- Men hans legendariske version af 'Apache' er også speciel, hvor han finder på at lave en strygning på af strengene med sit plekter, så det lyder som en pil, der bliver sendt afsted - genialt fundet på. Han var en mand, der gik nye veje hele tiden, og det gør ham til noget specielt, siger Keld Heick.

(Hør 'Apache' herunder)

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.