Her er politiets tiltale mod Erik Brandt

Anklageskriftet viser, at den kendte modekonge angiveligt skulle have skubbet en person omkuld

Erik Brandt har problemer med en anden beboer i opgangen. (Foto: Polfoto)
Erik Brandt har problemer med en anden beboer i opgangen. (Foto: Polfoto)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

RETTELSE: I den første udgave af denne artikel skrev Ekstra Bladet, at Erik Brandt havde skubbet en kvinde omkuld. Ifølge Erik Brandt er der imidlertid tale om en mand.

Københavns Politi har tiltalt den kendte modekonge, 72-årige Erik Brandt, efter straffelovens §244, som taler om, at 'den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år'.

Det fremgår af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået udleveret, forud for sagens behandling i Københavns Byret onsdag 13. april.

Erik Brandt nægter sig skyldig.

Det var ifølge politiet 17. september 2015 klokken cirka 18 på Esplanaden ud for nummer 7, at Erik Brandt ifølge anklageskriftet skulle have 'tildelt (A) et skub i brystet med begge hænder, hvorved (A) mistede balancen.'

Erik Brandt bor i en lejlighed i den pågældende opgang.

Erik Brandt har problemer med en anden beboer i opgangen. (Foto: Anthon Unger) Danske kendte Dansk modekonge tiltalt for gadevold

Oppe at toppes med anden beboer
Ifølge Erik Brandts forsvarer Anders Nehmet drejer det sig om en uoverensstemmelse med en anden beboer i opgangen på adressen.

På en eller anden måde har uenigheden udviklet sig fysisk, men hvordan det er kommet til udtryk, ønsker advokaten ikke at uddybe.

Blot udtaler han til citat for Ekstra Bladet:

Erik Brandt er i chok over David Bowies død. (Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen). INTL. MusikNYT Erik Brandt om vennen: Troede Bowie var blevet rask

Andy tisser lidt på graven, mens jeg kniber en tåre, når vi er på kirkegården, fortæller Erik Brandt. Foto: Jan Unger Danske kendte Erik Brandt: Hunden tissede på min kones kiste i kirken

'Det er korrekt, at Erik Brandt er tiltalt efter straffelovens mildeste voldsbestemmelse i  forbindelse med nogle nabostridigheder. Han nægter sig skyldig, og alt, hvad der i øvrigt skal siges i den sag, vil blive fremført på retsmødet i næste uge'.

Se interview med Erik Brandt fra da han og dansepartner Vivi Siggard røg ud af 'Vild med Dans'. (Video: Mogens Flindt)