Annonce:
Annonce:

Her er sagerne, der væltede Jes Dorph

Den populære TV2-vært Jes Dorph-Petersen er blevet fyret, efter en ekstern undersøgelse af sexisme og krænkelser

Jes Dorph-Pedersen er netop blevet fyret fra TV2. Foto: Aleksander Klug
Jes Dorph-Pedersen er netop blevet fyret fra TV2. Foto: Aleksander Klug
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Tv-værten over dem alle - Jes Dorph-Petersen - er blevet fyret fra sit job som TV2-vært efter en undersøgelse, der anklager ham for krænkende adfærd i to tilfælde.

I en lang artikel på Politiken, blotlægges det, hvilke sager det handler om.

Jes Dorph fyret

 

Tvang sig til sex
Første anklage mod Jes Dorph omhandler en kvindelig journalistpraktikant, der har forklaret, at hun tilbage i 2001 blev inviteret hjem til Jes Dorph af en fælles kollega.

Her lagde Jes Dorph, ifølge kvinden, pludseligt en hånd over hendes mund og pressede hende ned på en briks, hvorefter han angiveligt tiltvang sig til sex.

Jes Dorph reagerer på fyring: Rystet og skuffet

Anden anklage kommer også fra en kvindelig journalistpraktikant. Hun forklarer, at hun også var inviteret hjem til Jes Dorph i 2003 med en mandlig kollega.

Annonce:

Her lagde de to mænd angiveligt op til, at de skulle have sex sammen. Kvinden forklarer, at hun afviste mændene og kun tænkte på at komme ud af lejligheden.

Jes Dorph afviser anklagen om tiltvungen sex fuldstændigt - ligesom han ikke kan mindes den anden sag.

- Min hjerne eksploderer. De anklager mig for noget alvorligt, som ligger 20 år tilbage, og som jeg ved er løgn. Det kunne jeg aldrig finde på. Sådan er jeg ikke. Det er simpelthen en opfundet historie. Hvorfor finder hun på det har jeg ikke noget svar på, men jeg ved, at det der er ikke sket, forklarer Jes Dorph over for Politiken.

Tolerer ikke krænkelser
Indholdsredaktør Lotte Lindegaard vil til Politiken ikke udtale sig om den konkrete sag, men afviser på det kraftigste, at de skulle gå efter en bestemt person.

I et skriftligt svar til Ekstra Bladet forklarer hun dog, at de på TV2 ikke accepterer nogen former for krænkelser, heller ikke selvom handlingerne er sket for år tilbage.

Annonce:

Jes Dorph-Petersen har måttet kæmpe med en del dæmoner undervejs i sin lange tv-karriere. Ekstra Bladet har samlet hele historien her (+).

'Vores fokus på TV2 er at skabe en tryg arbejdsplads uden krænkelser. Derfor accepterer vi heller ikke krænkelser, og krænkelser af alvorlig karakter er uforenelige med at bestride en position, hvor man er et billede på TV2's værdier. I den situation er vores opgave at trække en streg og drage en konsekvens uanset, hvornår de er foregået', lyder det.

Blå bog: Jes Dorph-Petersen

Jes Dorph-Petersen er efter en ekstern advokatundersøgelse om sexisme og sexchikane på TV2 blevet fyret.

Få et overblik over hans liv og karriere her:

  • 61 år gammel, født i 1959.
  • Uddannet journalist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 1984.
  • Før han i 1989 blev ansat ved TV2, har han arbejdet ved Frederiksborg Amts Avis og Danmarks Radio.
  • På TV2 er Jes Dorph-Petersen blandt andet kendt som vært på TV2 Nyhederne og Station 2, men han har desuden været vært på underholdningsprogrammet 'Hvem vil være millionær?', sportsbegivenheder og diverse udsendelser om det danske kongehus.
  • Fra 2012 til 2015 var han ansat som vært for Champions League på TV3.
  • Senest blev han ansat af Nordisk Film TV, hvor han har været vært på Go’aften Danmark og senere Go’aften Live, som produceres for TV2.

I sin åbningstale til Zulu Comedy Gala 2020 satte Sofie Linde for alvor gang i MeToo-debatten herhjemme i Danmark. Nu er Jes Dorph-Petersen blevet fyret fra TV2 efter en intern undersøgelse, der har til formål at afdække sexisme

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Jes Dorph, men uden held.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: