Hilda Heick: Jeg håber, Keld dør først

Melodi Grand Prix-værten tror ikke på, at hendes mand, Keld Heick, kan klare sig selv uden hende

Hilda frygter, at hun dør før Keld, da hun ikke tror, han vil kunne klare sig selv. (Foto: Linda Johansen)
Hilda frygter, at hun dør før Keld, da hun ikke tror, han vil kunne klare sig selv. (Foto: Linda Johansen)

- Jeg har allerede sagt til Annette, at hun bliver nødt til at hjælpe sin far, hvis jeg pludselig sætter træskoene, for der er nogle ting, han slet ikke registrerer, og det bekymrer mig faktisk virkelig meget.

Sådan siger Hilda Heick til Radio24syv om sin mand, Keld Heick. Det sker i programmet "Det Næste Kapitel", der sendes fredag aften.

Hilda er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix

Den 69-årige dansktop-sangerinde er så bange for, at Keld ikke kan klare sig selv, at hun ligefrem håber, at han vil dø før hende.

- Jeg skal nok klare mig, det er jeg ikke i tvivl om. Jeg tænker mere på alle de her ting, som jeg egentlig gerne vil lære Keld, men som siger 'nej, det kan jeg lære senere', siger sangerinden og uddyber:

- Bare sådan noget som at kunne gå på e-boks og netbank. Det interesserer ham ikke en klap, siger hun og fortæller samtidig, at hendes mand ikke vil snakke om en fremtid, hvor den ene part pludselig ikke er der længere.

- Han vil simpelthen ikke tænke den tanke, siger Hilda Heick til Radio24syv.

Chokeret Hilda: Vi krydser fingre

'Vores liv gik i stå'
Dansktop-parret havde sidste år en tragisk ulykke tæt inde på kroppen, da parret var med deres datter, Annette Heick, hendes mand og deres to sønner på en ferie til Thailand.

Ved et spring i bølgerne ramte svigersønnen, Jesper, sandbunden og brækkede sjette nakkehvirvel og i flere dage, var der tvivl om, hvorvidt han ville blive lam eller ej.

Heick: Jesper kan snart gå

Keld og Hilda tog hjem fra ferien fire dage før tid, fordi de skulle hjem og arbejde. Da de lander i lufthavnen skriver de til deres datter, at de er landet og glæder sig til, at de kommer hjem.

Svaret de får tilbage fik dog deres verden til at ramle sammen, fortæller Hilda Heick til radio24syv.

- Hun skriver tilbage: 'Vi er på vej på hospitalet i en ambulance, for Jesper har brækket halsen.' Der gik vores liv i stå. Det var så uvirkeligt, det vi læste, fortæller dansktop-sangerinden.

Heick: Jesper var sekunder fra at dø

Har haft lyst til at tudbrøle
Svigersønnen er sidenhen kommet nogenlunde ovenpå, og passer i store træk sit arbejde og sit familieliv så godt som muligt, men det har i den grad været svært at holde en facade oppe i den hårde periode, fortæller Hilda Heick.

- Der har været gange, hvor jeg har haft mest lyst til at tudbrøle, siger hun.

- Folk forventer, at vi er glade, og deres glæde smitter jo selvfølgelig, når man er der, og så må man ligesom skubbe det fra sig.

Brækkede nakken i Thailand: Nu taler Annette Heicks mand om ulykken

Hilda Heick skal lørdag være vært for Dansk Melodi Grand Prix i Horsens. Det bliver dog ikke med Keld ved sin side - i stedet får hun sin datter, Annette Heick, og tv-værten Jacob Riising med på scenen.

- Jeg kan da prale med, at jeg er måske er den ældste vært nogensinde - eller i hvert fald en af dem, sagde Hilda Heick til Ekstra Bladet, da hendes værtsrolle blev offentliggjort.

Du kan høre hele udsendelsen med Hilda Heick i "Det Næste kapitel" med Iben Maria Zeuthen på Radio24syv klokken 18 fredag eller klokken 8 lørdag morgen HER.

Hilda er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix