Hilda: Jeg er færdig med Grand Prix

Veteranen tager selv konsekvensen af sin brøler ved afstemningen lørdag aften

Brøleren får Hilda Heick til at trække sig fra al Grand Prix i fremtiden. (Foto: Henning Hjorth)
Brøleren får Hilda Heick til at trække sig fra al Grand Prix i fremtiden. (Foto: Henning Hjorth)

- Alle dem, der er vrede på mig, får i hvert fald det ud af det, at jeg for fremtiden nok skal holde mig væk fra Melodi Grand Prix, siger Hilda Heick efter den shitstorm, hun har været udsat for på grund af sin uheldige stemmeafgivning ved den internationale finale i Stockholm.

Grand Prix-veteranen havde misforstået proceduren og derfor afgivet de helt forkerte stemmer i forhold til, hvordan hun ellers syntes, de skulle være faldet.

Det betød, at hun kom til at give sin absolutte favorit, Australien, bund-karakter, mens den ukrainske vinder-sang, som hun slet ikke brød sig om, scorede højt.

- Den eneste trøst ved min bommert er, at det ikke ændrede en tøddel på det endelige resultat. EBU har gennemregnet stemmetallene én gang til, og jeg har fået bekræftet fra DR, at rækkefølgen ville have været nøjagtig den samme, uanset mine stemmer, og Ukraine ville under alle omstændigheder have vundet.

Grædende Hilda: - Keld er også ked af det

Ukraines Jamala havde under alle omstændigheder vundet. (AP Photo)
Ukraines Jamala havde under alle omstændigheder vundet. (AP Photo)
 

Skulle have trukket mig
Alligevel har det været en så slem oplevelse for veteranen, der sammen med ægtemanden, Keld Heick, ellers nærmest er synonym med Grand Prix-begivenheden, at hun nu dropper ud og ikke skal nyde noget af at deltage i fremtiden, hvis hun skulle få tilbuddet.

- Jeg skulle have fulgt min første indskydelse at trække mig fra juryen, da det den 30. april blev oplyst, at sammensætningen alligevel ikke var hemmelig, som det ellers oprindeligt hed sig. Men da havde jeg sat min underskrift, og jeg mente ikke, at jeg kunne tillade mig at melde fra. Men det var da med bange anelser. Keld har flere gange oplevet, hvor sure folk kan blive, hvis man ikke stemmer, som de vil have.

Der er fældet tårer
Hilda vedkender, at hun har kvajet sig - men hun er alligevel overrasket over reaktionerne fra folk.

- Det har været hårdt. Man kan blive helt forskrækket over, hvad folk kan finde på at skrive. Jeg er lige pludselig skyld i alverdens ulykker. Det har jeg det bestemt ikke godt med. Der er fældet nogle tårer, vil jeg godt indrømme.

Hilda Heick stemte helt forkert: - Jeg er frygtelig ked af det

Hilda var også vært ved den danske finale-aften. (Foto: Mogens Flindt)
Hilda var også vært ved den danske finale-aften. (Foto: Mogens Flindt)
 

- Har du fået sovet i nat?

- Ja, men jeg måtte da tage en sovepille for at sove ordentligt.

- Hvordan har du det så i dag?

- Jeg er da stadig ked af det. Jeg forstår slet ikke, at folk kan blive så hadske, som de bliver.

- Hvornår fandt du af fejlen?

- Det gjorde jeg først, da Ritzau ringede søndag morgen og spurgte, hvorfor jeg havde stemt helt anderledes end de andre jury-medlemmer.

Keld Heick om Grand Prix-chok: - Meget overraskende

Keld har som sædvanlig været en uvurderlig støtte for Hilda i krisen. (Foto: All Over)
Keld har som sædvanlig været en uvurderlig støtte for Hilda i krisen. (Foto: All Over)
 

Nu må en anden godt kvaje sig
- Vi stemte ude i DR-byen fredag aften. Og vi måtte jo ikke tale med hinanden om, hvad vi havde stemt, så da vi var færdige, tog jeg glad hjem i den tro, at alt var i skønneste orden. Det varede lige til søndag morgen. Det var som at få en boksehandske i ansigtet.

- Du må op på hesten igen, Hilda?

- Ja, det er der også mange, der har skrevet til mig, men der er også mange, der har skrevet noget andet. Det vil jeg forsøge at glemme. Keld har heldigvis været den solide støtte, han altid er. Havde jeg ikke haft ham så ved jeg ikke, hvad jeg havde gjort, siger Hilda, der ikke lægger skjul på, at det kunne være rart, hvis en anden kendis snarest laver en brøler, så hun kan slippe ud af gribbenes greb.

- Jeg håber det ikke for den, det går ud over, men jeg håber det for mig selv, så jeg kan komme væk fra tryksværten.