Hilda: sprængt blindtarm og hurtigt på job

Og det hele blev forværret af de unges ven, betjent Jesper Juls død

Trods Hildas skavanker, fyres lejligheden i Skodsborg af, og et hus i Trørød opbygges. Foto: Linda Johansen
Trods Hildas skavanker, fyres lejligheden i Skodsborg af, og et hus i Trørød opbygges. Foto: Linda Johansen

Hilda Heick er sej. Det ved familien og mange andre. Alligevel har den seneste uges tid tæret hårdt.

For selv om hun efter eget udsagn allerede mandag 'bare tog en varmt bad og smurte lidt i det gamle ansigt' for at komme ud at spille med Keld, så sendte først en perforeret blindtarm og dernæst nyheden om Annette og Jesper Volmers skuddræbte ven hende helt ud i tovene. Det fortæller hun i Se og Hør.

Og til Ekstra Bladet forklarer hun:

- Betjenten Jesper Jul var en af Annette og Jespers meget gode og hjælpsomme venner. De to unge mænd har været venner fra barnsben, og Keld og jeg kunne rigtigt godt lide ham. Ham og hans kone var der i den grad for min datter og svigersøn efter ulykken i Thailand. Derfor slog det mig helt ud, at han skulle få sådan en skæbne. Og tænk på hvor forfærdeligt det er for hans kone og børn.

Lejligheden har udsigt over Øresund. Foto: Linda Johansen Danske kendte Hilda Heick: Vi vil hjem til Danmark

Da Hilda i løbet af forrige lørdag fik så ondt i maven, at Keld til sidst ringede til lægevagten, der insisterede på at få Hilda en tur på Herlev Sygehus, troede Hilda selv, at det bare var en virus eller måske en maveforgiftning. Men hun blev klogere, og lægerne nappede den sprængte blindtarm akut søndag.

- Om mandagen ringede Annette så og fortalte det om Jesper Jul, og så blev jeg da først skidt. Jeg blev virkelig slået ud. I denne sammenhæng er en blindtarm jo ingenting - uanset hvordan man har det. Drabet på Jesper Jul er ubærligt.

70-årige Hilda Heick har stadig lyst til at udrette noget, selv om hun er blevet pensionist. (Foto: Polfoto) Danske kendte 70-årige Heick udsætter pensionen

Men 70-årige Hilda Heick kan mere end sine dansktop-klassikere. Hun er også en gammeldags supermor, som sørger for at støtte og bære, hvor det er nødvendigt - både når det gælder de sørgende unge, børnebørnene, Keld eller hvem der ellers måtte have behov.

Så det med at ligge syg eller bare tulle rundt og restituere, når både tragedier og pligter står for døren, tæller ikke.

- Det var jo bare en kikkert-operation, og selv om jeg havde noget ondt - også i skulderen -  efterfølgende, så er det jo intet i denne sammenhæng. Og der er også alle de mennesker, som har glædet sig til, at vi skulle komme og spille. Dem kan man da heller ikke skuffe. Keld prøvede en enkelt gang at være ude at spille alene. Men det brød han sig ikke om. Så efter jeg kom hjem i torsdags, gik vi på scenen sammen igen mandag og tirsdag. Det er jo ikke et jord- og betonjob, jeg har, og jeg kan jo lade være med at hoppe så meget rundt. En ting er dog irriterende: Jeg har kun to kjoler, jeg kan være i, fordi min mave endnu er så oppustet, men det må folk finde sig i.

Hilda var på krykker i maj efter en operation i foden. Foto: Mogens Flindt. Danske kendte Hilda Heick i styrt: Faldt ned ad trappe

Som det fremgår er hverken smerter eller træthed noget, Hilda gider snakke om. Men hun er dog enig med sig selv om, at hun nok ville have været mere mærket, hvis hun ikke havde været en af de heldige, der som nyopereret fik en stue at ligge på.

- At der skal spares mere på hospitalerne kan jeg slet ikke fatte. Allerede nu ligger patienterne i lag, og personalet flyver lavt. Jeg fik lidt søvn under min indlæggelse, fordi man valgte at give mig en stue, men mange  - også demente ældre - lå på gangene med uro, støj og lys i døgndrift. Det er ikke i orden. Mon ikke dem, der bestemmer, skulle prøve det selv, spørger  hun.