Højgravid DR-vært overrasket over sin vægt

Petra Nagel skal føde om få dage, men har kun taget ni kilo på under graviditeten

Gravide Petra Nagel til Zulu Awards i slutningen af januar. Foto: Mogens Flindt
Gravide Petra Nagel til Zulu Awards i slutningen af januar. Foto: Mogens Flindt

DR-værten Petra Nagel venter sit første barn sammen med kæresten Asbjørn og har termin på fredag.

På skærmen har hun udsat sig selv for fedtfrysninger, skrappe kure og danseterapi for at lære at elske sin krop og sin størrelse for at komme sin krop og sit dårlige selvværd til livs, men under sin graviditet har Petra Nagel kun taget ni kilo på.

- Jeg troede, at jeg ville blive en kæmpe matrone, og det troede Asbjørn også. Jeg var overbevist om det, fordi jeg er rimelig godt i stand og rund i det, men jeg gik på vægten, havde jeg så kun taget ni kilo på, fortæller hun.

At hun kun havde taget ni kilo på, kom som en overraskelse.

- Jeg er selv rimelig overrasket over det, for jeg føler, at jeg har spist rimelig godt igennem. Men så gik jeg direkte til bageren og købte to romkugler, en hindbærsnitte og et studenterbrød. Jeg delte godt nok med min lillebror, men det måtte lige fejres, griner Petra Nagel.

Petra Nagel har fået kæreste på. Foto: DR Danske kendte DR-vært datede hele verden: Nu har hun fundet kærligheden

Motion og mandariner
En af grundene til, at tv-værten har holdt vægten nede, er hendes madvaner. Hun har nemlig ikke haft samme underlige spisevaner, som mange andre får under deres graviditet.

- Jeg har været utrolig kedelig med cravings. Asbjørn troede, at han skulle på gaden i tide og utide. Omkring jul spiste jeg enormt mange mandariner og klementiner, men det er ikke særlig unikt. Alle spiser jo klementiner, når det er jul. Jeg ville ønske, at jeg havde noget, der var lidt federe, siger hun.

Sofie Linde og Joakim Ingversen glædede sig meget til at se Rolling Stones i Parken. Foto: Per Lange Danske kendte Sofie Linde hårdt ramt af graviditet: Tuder og tager på

Petra Nagel mener selv, at regelmæssig motion også har hjulpet hende med at holde formen.

- Jeg trænede indtil syvende måned, og jeg svømmer stadig. Det er nok det. Jeg havde sagt så mange gange til mig selv, at jeg ville blive en ordentlig kugle, og så kunne jeg lige så godt prøve at gøre bare en lille indsats, forklarer hun.

Ikke en lille Knud
Selvom det kun drejer sig om dage, før Petra Nagel og kæresten Asbjørn bliver forældre til en lille dreng, har de stadig ikke fundet et navn.

- Jeg havde lagt en plan om, at mine børn skulle have et navn, inden de kom ud. Jeg tror ikke på, at man kan se, at det er en rigtig lille Knud eller whatever, når den kommer ud. Det bliver sikkert bare endnu sværere, for så er den bare nuttet og hedder 'lille skat' og 'bassemand', fortæller hun.

I stedet har de givet deres kommende søn et utraditionelt kælenavn.

- Vi kalder ham Nugget, fordi han lignede sådan en kyllingenugget, da han første gang blev scannet. Det var bare en underlig firkantet ting, og så kaldte vi ham Nugget, siger Petra Nagel.

Foto: DR Presse Film, tv & radio Sådan har du aldrig set hende før: Petra smider tøjet i fræk fotoserie