Annonce:
Annonce:

Hollywoodstjerne i dansk serie: Mine agenter var rasende

For at sige det lige ud, så gik jeg fra at have de her store moviestar-trailers, min egen chauffør og egen alt til pludselig at stå og kigge på Carstens underbukser, fortæller Connie Nielsen

Connie Nielsen, da Ekstra Bladet mødte hende til pressemødet for tv-serien 'Liberty'. Foto: Mogens Flindt
Connie Nielsen, da Ekstra Bladet mødte hende til pressemødet for tv-serien 'Liberty'. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

I næste måned er der premiere på den nye DR-satsning i 'Liberty', der har sikret sig et vaskeægte scoop i form af Hollywood-danskeren Connie Nielsen.

Hun spiller rollen som Katrine i tv-serien, der er baseret på Jakob Ejersbos litterære værk fra 2009. Beslutningen om at takke ja til det danske tilbud var ikke populær i baglandet, fortæller Connie Nielsen, da Ekstra Bladet møder hende.

Connie Nielsen hylder manifest: Hvor skriver jeg under?

Karrieren i det amerikanske kører nemlig på skinner, hvor hun har kapret rollen som Wonder Womans mor, dronning Hippolyta. En rolle, der har sikret deltagelse i store Hollywood-produktioner som 'Wonder Woman' og 'Justice League'. Derfor var det nogle noget forundrede agenter, der hørte om det danske projekt.

Annonce:

- Mine agenter var lidt sure. De spurgte, om jeg var blevet sindssyg og sagde, at de ikke kunne tage mig ud af cirkulation nu, og at det ville være katastrofalt. Men jeg var nødt til at fortælle dem, at vi nok overlever, og at jeg ville lave det her og tror på projektet, fortæller 52-årige Connie Nielsen.

Connie Nielsen har måttet vænne sig til en ny, professionel hverdag, men det har hun taget i stiv arm. Foto: Mogens Flindt
Connie Nielsen har måttet vænne sig til en ny, professionel hverdag, men det har hun taget i stiv arm. Foto: Mogens Flindt

Carsten Bjørnlunds underbukser
Det krævede en nøje tilrettelagt plan, som kunne fungere for både agenter og familieliv, før underskriften blev sat, og turen kunne gå til Sydafrika, hvor optagelserne fandt sted.

Connie Nielsen: Jeg mærkede hans hånd på mit lår

Her trådte den i USA-bosiddende Connie Nielsen ind i en anden verden. Hun er vant til Hollywood-forhold, hvor man behandles som stjerner og ofte isoleres fra de andre skuespillere. Det måtte en forbavset Nikolaj Lie Kaas også konstatere, da han fik en rolle i HBO-satsningen 'Britannia', hvor han blev kørt alene frem og tilbage mellem optagelserne og nød godt af sin egen trailer på settet. Sådan foregår det i Hollywood, og der er langt fra 'Wonder Woman' til 'Liberty'.

Annonce:

- For at sige det lige ud, så gik jeg fra at have de her store moviestar-trailers, min egen chauffør og egen alt til pludselig at stå og kigge på Carstens (Carsten Bjørnlund, red.) underbukser, mens vi står og tager tøj på. Samtidig ved jeg ikke rigtig, om jeg kan sætte foden ned uden at få pest, fordi tæppet, vi står på, er så råddent, griner Connie Nielsen uden skyggen forargelse i stemmen.

Det må man tage med.

Connie Nielsen: Kvinder på film er ofte langt fra virkeligheden

Men det er måske også befriende, at der ikke er så højt til loftet?

- Der var ikke højt til loftet på nogen som helst måde. Jeg ved ikke engang, om der eksisterer noget lignende i Danmark, men vi stod ude på et felt et sted i Sydafrika og røvfrøs i sommerkjoler. Det var bare sådan, det var, og så arbejdede man med det. Der var ikke nogen, der skulle sidde og spille Hollywoodstjerne i hvert fald, forklarer hun.

'Arvingerne'-stjernen Carsten Bjørnlund er ligeledes på rollelisten, og han har nydt at arbejde sammen med Connie Nielsen.

- Det har selvfølgelig været et friskt pust, for Connies måde at være menneske på bærer præg af det, hun oplever derovre, hvor vi oplever nogle andre ting her til lands. Der skete et kulturmøde, kan man sige.

Hvordan mærkede man det?

- Du kan gå ind og sætte dig ved siden af hende, så mærker du det med det samme. Hun er bare til stede i verden på en anden måde. Hun er enormt gavmild, sød og interesseret i de mennesker, hun omgiver sig med, siger Carsten Bjørnlund.

'Liberty' har premiere på DR1 25. februar og består af fem afsnit.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: