Hun vil underholde dine børn

Den danske skuespiller laver torsdag middag gratis teater for alle danske børn

- Vi har fået fat i nogle fotografer, som står ti meter væk fra os, så alt er sikkert, siger Ditte Ylva Olsen. Foto: Stine Tidsvilde
- Vi har fået fat i nogle fotografer, som står ti meter væk fra os, så alt er sikkert, siger Ditte Ylva Olsen. Foto: Stine Tidsvilde

Frustrationerne og uroen begynder så småt at brede sig i de danske børnefamilier, der er spærret inde på grund af corona.

Ludospillet er blevet slidt, de bedste bøger er læst og spilkonsollerne er rødglødende.

Men torsdag middag er der mulighed for at tage de mindste med i teateret - foran computeren selvfølgelig.

Det er skuespilleren Ditte Ylva Olsen', der også er aktuelt i Viaplay-serien 'Hånd i hånd', der sammen med en kollega vil passe dine unger i dag fra klokken 12.30.

Her vil hun spille Jakob Martin Strids populære børnefortælling 'Lille frø' for alle, der har lyst til at se med.

Det var egentlig meningen, at Ditte Ylva Olsen og Stine Q. Pagh skulle have spillet forestillingen for et rigtigt publikum på deres teater, Teater Fantast. Men da det ikke er muligt, har de tænkt alternativt.

Ditte Ylva Olsen har også været deltager i 'Vild med dans'. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Dansk skuespiller efter sygdom: Helvede ramlede ned over mig

- Vi vil rigtig gerne give folk lidt opmuntring i den her tid. Vi har alligevel været tæt sammen de seneste uger, og derfor tænkte vi, at vi godt kunne spille forestillingen sammen bare til et bredere publikum, siger Ditte Ylva Olsen til Ekstra Bladet.

Hun har dog fundet ud af, at det er noget mere omstændigt at lave live-teater.

- Mens resten af Danmark er gået i stå, har vi knoklet med at finde løsninger. Når vi har ringet rundt, har vi kunnet høre folks mere og mere urolige børn i baggrunden, griner hun.

Ditte Ylva Olsen bliver rystende nervøs inden hun går på dansegulvet. (Foto: Mogens Flindt) TV Ditte Ylvas nedtur: – Jeg har skuffet mig selv

Det er altså i dag ved middagstid, at Ditte Ylva Olsen skal spille 'Lille frø', som kan ses via teaterets Facebook-profil.

- Jeg er simpelthen så nervøs. Vi har spillet den masser af gange før, men altid foran et publikum, som vi kunne spille op af ad. Hvad nu hvis det bliver helt vildt kikset, siger hun.

'Lille Frø' spiller igen lørdag, og så er Ditte Ylva Olsen allerede blev spurgt, om hun er frisk på at gentage forestillingen i næste uge.