Husker du Bo fra 'Klovn': Sådan ser han ud i dag

Og få svaret på om det var hans egen tissemand, man ser i filmen

Se eller gense traileren for den tåkrummende 'Klovn - The Movie', hvor Marcuz spillede drengen Bo, der er med Casper og Frank på kanotur.

Selv om filmen har seks år på bagen, så kan den stadig få seere til at skraldgrine eller slukke pinagtigt.

Filmen om Casper Christensen og Frank Hvam, der skal på kanotur i Jylland har mejslet sig ind i hukommelsen, og nogle af de mest tåkrummende scener involverer den dengang 11-årige Marcuz Jess Petersen, der spillede drengen Bo, som Frank tog med på slæb.

Dengang skrev Ekstra Bladets anmelder, Henrik Queitsch rosende om Marcuz:

'Omdrejningspunktet er en kanotur (kaldet 'Tour de Fisse') med Casper, Frank og Franks nevø Bo (eminent underspillet af Marcuz Jess Petersen), der ender med et besøg på Skanderborg Festival'.

Helt forrygende sjov Klovn

Men det var ikke en etableret skuespiller, der fik rollen som Bo. Faktisk havde Marcuz Jess Petersen kun prøvet at spille med i skolekomedien i 5. klasse, da han tog til filmbyen i Hvidovre for at aflægge casting. Men han var ikke alene. Over 600 drenge var mødt op for at prøve til rollen som Bo.

Casteren blev dog ved med at ringe Marcuz Press Petersen til en ny prøve, og ved casting nummer otte eller ni fik han lov at spille over for Frank Hvam og Casper Christensen. Og så var rollen hans.

- Jeg vidste ikke helt konkret, hvad manuskriptet var. Jeg kendte til 'Klovn'-universet i forvejen, og jeg har set serien rigtig mange gange, men jeg vidste ikke, hvad de ville rode mig ud i, fortæller nu 17-årige Marcuz til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 24. maj fylder Marcuz 18 år. (Privatfoto)
Den 24. maj fylder Marcuz 18 år. (Privatfoto)

Spørgsmål om tissemand
Blandt andet var en af de tilbagevendede omdrejningspunkter i filmen, at Bo havde en meget lille tissemand. Noget som Marcuz er blevet spurgt til igen og igen.

- Det med den lille tissemand er nok det spørgsmål, jeg har fået allerflest gange overhovedet af alle. Er det min rigtige tissemand, man ser i filmen? Men jeg kan så svare; 'Nej, det er det ikke'. Den i filmen er en, der blev lavet i silikone og sat på, fortæller Marcuz og griner.

Og selv om det kan forekomme grænseoverskridende for en 11-årig dreng at blive udspurgt til sin tissemand og optræde nøgen på film, så var han under hele forløbet helt tryg ved situationen.

- Selv om jeg var lille dengang, så kunne jeg godt mærke, det var en professionel produktion. Scenen med tissemanden var langt henne i forløbet, så jeg havde optaget med drengene i noget tid, og selv om det lyder lidt mærkeligt, så syntes jeg faktisk bare, det var sjovt. Jeg følte mig ved tryg ved at være i deres selskab, og jeg følte ikke, der var noget pinligt ved at gøre det eller ubehag, siger Marcuz.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Jeg synes bare, det var super sjovt at være sammen med Casper og Frank og alle de andre, når nu man havde set dem så meget på tv. Det var en super stor oplevelse, siger Marcuz Jess Petersen. (Foto: All Over Press)
- Jeg synes bare, det var super sjovt at være sammen med Casper og Frank og alle de andre, når nu man havde set dem så meget på tv. Det var en super stor oplevelse, siger Marcuz Jess Petersen. (Foto: All Over Press)

Om få dage bliver han 18 år. Lige nu er det mest den mundtlige og frygtede matematikeksamen, der fylder for gymnasieeleven på andet år, og uddannelsen tager han, fordi han ved, at skuespillet er en usikker fremtid.

- Skuespillerbranchen er en svær branche, og det er ikke altid, der lige er en film eller arbejde at lave, fortæller Marcuz, der gerne vil søge ind på skuespillerskolen, når han har haft et sabbatår efter gymnasiet.

- Det er min drøm fortsat at være skuespiller, siger Marcuz, der foruden 'Klovn' også har medvirket i 'Antboy', og 'Antboy: Den Røde Furies hævn', 'Detektiverne' samt har en lille rolle i starten af opfølgeren 'Klovn Forever'.

(Artiklen fortsætter under billedet)

(Privatfoto)
(Privatfoto)

Og mon ikke drømmen nok skal lykkes for den talentfulde skuespiller, for der står allerede en pris hjemme på hylden. Marcuz Jess Petersen vandt en Zulu Award for 'Årets danske mandlige birolle' i 2011. Og der er plads til flere....

Marcuz vinder en Zulu Award. (Foto: All Over Press)
Marcuz vinder en Zulu Award. (Foto: All Over Press)

Noget af castet fra 'Klovn - The Movie'. (Foto: All Over Press)
Noget af castet fra 'Klovn - The Movie'. (Foto: All Over Press)

'Klovn - The Movie', som havde premiere i december 2010, har solgt mere end 838.000 biografbilletter, som bringer den ind på listen over de 15 bedst sælgende danske film nogensinde.