Hva' nu det?: Champagne-drengen taget i velgørenhed

Historien, der fortælles om Mads Dinesen, er, at han hånede fattige. Men han gav som den eneste penge til hjemløs i toget i aftes

- Jeg har aldrig haft behov for at håne en hjemløs, siger Mads Dinesen, der som den eneste gav penge til en hjemløs i kupeen i S-toget i aftes. (Privatfoto)
- Jeg har aldrig haft behov for at håne en hjemløs, siger Mads Dinesen, der som den eneste gav penge til en hjemløs i kupeen i S-toget i aftes. (Privatfoto)

For tre år siden fik han tilnavnet Champagne-drengen for at hælde 75.000 kroners champagne i en fattiglem. Nu giver han penge til en hjemløs.

- Jeg giver ofte til de hjemløse. For mig betyder det absolut ingenting. Nu var det så også kun en 20'er eller sådan noget. Men hvis jeg lige har en halvtredser på mig, så er det fuldstændigt ligegyldigt for mig, siger 24-årige Mads Dinesen, der blev berømt, da han som smart natklub-ejer i 2012 hældte dyr Dom Perignon i en fattiglem.

- Folk tog det som en hån mod hjemløse. Det var det ikke på nogen måde. Jeg arbejdede selv som frivillig i et hjemløseshelter for Blå Kors, forklarer Mads Dinesen om stuntet, der gav ham tilnavnet 'Champagne-drengen':

Arbejdede i hjemløseshelter i Hugo Boss-sæt
- Det var min måde at vise to verdener, der mødes. Nu har jeg boet på Østerbro i mange år og set masser af damer, der går rundt i en dyr pels, og når de så møder en hjemløs, så kigger de den anden vej eller går over på den anden side. Sådan har jeg det ikke. Da jeg arbejdede i hjemløseshelteret, så kom jeg i et Hugo Boss-jakkesæt og kom i en bil til en million kroner. Det skammer jeg mig ikke over. De ved godt, der findes rige mennesker. Det er der ikke noget problem i. De to verdener skal hellere end gerne kunne fungere sammen.

Hælder dyr champagne i fattig-hul

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mads Dinesen ved en kirke på Skt. Annæ Plads i København i 2012, hvor han hældte Dom Perignon i fattiglemmen og fik tilnavnet Champagne-drengen. Dengang sagde han:
Mads Dinesen ved en kirke på Skt. Annæ Plads i København i 2012, hvor han hældte Dom Perignon i fattiglemmen og fik tilnavnet Champagne-drengen. Dengang sagde han:

Da Mads Dinesen i går gav en skærv til den hjemløse i S-toget, var han på vej mod sit midlertidige hjem, en pension for dømte kriminelle.

- Jeg afsoner stadig og har fire måneder tilbage. Jeg må gå hver morgen klokken 7 og skal være tilbage klokken 23 og må være væk hele weekenden, siger Mads Dinesen, der bruger sin frie dag på skolegang på handelsgymnasiet Niels Brock på Frederiksberg, hvor han læser en linje bestående af afsætning, virksomhedsøkonomi og international økonomi. 

Sidste år fik han en straf på to år og seks måneders fængsel for groft bedrageri og spirituskørsel. Dengang skrev han på Facebook:

'If you can't do the time, don't do the crime! Jeg blev idømt 1 år og 10 mdrs. fængsel for bedrageri for 3,8 millioner og dokumentfalsk for 34,8 millioner. Anklagemyndighed oplyser, at de har yderligere anmeldelser om bedrageri i mindst samme størrelse, som jeg undlader at blive sigtet for, hvis dommen accepteres. Desuden idømmes jeg 8 mdrs. fængsel for gentagende tilfælde af spiritus.

Champagnedreng accepterer straf: Vigtigt at jeg blev stoppet

Champagnedreng: Derfor fuskede jeg