Hvad sker der nu med 'Årgang 0?

Emma holder pause fra optagelserne og Rachel er rejst til Argentina....

'Årgang 0' fortsætter trods udfordringerne, lover TV2. Foto: TV2/Thomas Marott
'Årgang 0' fortsætter trods udfordringerne, lover TV2. Foto: TV2/Thomas Marott
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Siden de blev født i år 2000, har kamerahold fulgt Emma, Rachel, Stephanie og Christian i hverdagsdokumentaren 'Årgang 0', som bliver sendt på TV2 hver vinter.

Men optagelserne af programmet er noget udfordret.

Emma og hendes familie fra Tarm har bedt om at få en pause fra kameraet, og nu er Rachel rejst om på den anden side at jorden for at gå i skole i Argentina det kommende år.

Men TV2 forsikrer nu, at 'Årgang 0' fortsætter.

- Vi følger de unge mennesker fra 'Årgang 0' uanset, hvor de er, så selvfølgelig er Rachel også med i de nye programmer til næste år, selvom hun rejser til Argentina som udvekslingsstudent, siger TV2-redaktør Mette Heiberg til Ekstra Bladet.

'Årgang 0'-far laver piercing på 15-årig datter

Det bekræfter Rachels far, Lars Ellebye, der torsdag sendte sin 16-årige datter på et års eventyr.

- Nu er meget af år 2016 jo gået, så rigtig mange af optagelserne er i kassen. Men filmholdet skal også til Argentina og besøge Rachel en enkelt gang i år. Det er både den familie, hun bor hos, og den organisation, hun rejser med, indforstået med, siger han.

Familien fra Sønderjylland har ingen planer om at stoppe deres medvirken i 'Årgang 0', fortæller Lars Ellebye.

- Vi har været den mest vedholdende familie. Vi har stillet op i medgang og modgang, og det bliver vi ved med, siger han.

Rachel fra 'Årgang 0' tager sabbatår

Der er dog ikke meget at filme hjemme derhjemme i øjeblikket. For mens Rachel er i Argentina er hendes bror, David, på kostskole i Birkerød.

- Ja, her er meget stille i vores store hus, siger Lars Ellebye.

- Hvordan var det at sende Rachel af sted i torsdags?

- Det var selvfølgelig hårdt, men det er også med en vis stolthed, at vi sendte hende af sted. Stolthed over, at hun har mod på at gøre det, siger han.

Mens Rachel altså fortsætter optagelserne har Emma holdt pause hele år 2016 og det meste af år 2015. Og det er der flere årsager til den beslutning, fortalte Emma i starten af året.

'Årgang 0': Emma fortsætter pausen

- Der er flere grunde, men en af grundene er, at jeg er blevet knæskadet og har haft rigtig mange smerter de sidste halvandet til to år. Det har så gjort, at jeg ikke har kunnet spille fodbold og ikke har kunnet komme på efterskole, fordi jeg har ondt i det hele tiden, har Emma tidligere sagt til tv2.dk.

Svært for Simon
Men det er ikke kun Emmas smerter, der har været årsag til beslutningen, har hendes mor, Lene, tidligere fortalt. For Emmas 12-årige lillebror, Simon, har også haft en del at slås med.

- Simon har haft det rigtig svært og tumlet med nogle andre problemer end måske så mange andre. Han er blevet udredt på sygehuset i Herning og har fået en Asperger-diagnose, som er en form for autisme. Og det gør også, at  på det punkt er der rigtig meget brug for ro, så vi også kan lade op og få noget mere overskud, sagde hun i januar til tv2.dk.

Skade og diagnose sætter ’Årgang 0’-Emma på pause

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind