I aften debuterer hun i 'Badehotellet': Havde aldrig set serien

Den svenske skuespillerinde Lisa Werlinder vender med rollen i 'Badehotellet' tilbage til dansk tv

- Den (serien 'Badehotellet', red.) er meget stor i Sverige, så jeg er lidt nervøs, siger Lisa Werlinder, der i aften træder ind i den populære TV2-serie. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
- Den (serien 'Badehotellet', red.) er meget stor i Sverige, så jeg er lidt nervøs, siger Lisa Werlinder, der i aften træder ind i den populære TV2-serie. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det københavnske vekselererpar Molin, der ferierer med selveste kongefamilien, tjekker ind på 'Badehotellet' i femte sæson af TV2's uhyre populære serie.

Fru Alma Molin spilles af den svenske skuespillerinde Lisa Werlinder, som med rollen atter vender tilbage til Danmark, hvor hun i 2004 blev nomineret til en Bodil for sin præstation i 'Arven'.

- Jeg kan godt lide at arbejde i Danmark. Det var også derfor, jeg lærte dansk, da jeg gik på teaterskolen, fordi jeg gerne ville arbejde her. Det var lige efter dogmefilmene, og jeg tænkte, at det var her, det sker med film.

- Da mine kammerater fra teaterskolen tog på udveksling til Bologna, tog jeg til Odense. Så lærte jeg dansk og begyndte at arbejde med Bille August og Per Fly, fortæller Lisa Werlinder til pressemødet på 'Badehotellet'.

Amalie Dollerup er både aktuel i 'Badehotellet' og i Cirkusrevyen. Foto: Henning Hjorth Underholdning Fra lille Lise til 'Badehotellet': Sådan blev hun superstjerne

Den 45-årige svenske skuespillerinde, der havde en rolle i Steven Spielbergs oscarnominerede drama 'Munich' fra 2005, har tidligere taget turen over Øresund for at medvirke i tv-serien 'Dicte' og komedien 'Alle for én'.

Nu tjekker hun ind på 'Badehotellet'.

- Jeg gik til casting, da de søgte en svensk kvinde. Jeg havde ikke set serien inden, men kendte den. Min mor har set den - den er meget stor i Sverige, så jeg er lidt nervøs, siger Lisa Werlinder og tilføjer:

- Stig (hovedforfatter, red.) og Fabian (instruktør, red.) er glade, så vi må bare stole på det. Jeg har arbejdet i 20 år, og jeg har aldrig været på et hold, hvor alle kan lide hinanden så godt og er så søde ved hinanden.

Femte sæson af 'Badehotellet' har premiere mandag 12. februar klokken 20.00 på TV2.