I dag skal Carl Plum og pony-sagen igen for retten

Dommen for mordet på ponyen Tarzan er blevet anket, og i dag skal sagen afgøres i Østre Landsret

Tarzan blev slaget på stranden i Tisvildeleje i sommeren 2013. (Privatfoto)
Tarzan blev slaget på stranden i Tisvildeleje i sommeren 2013. (Privatfoto)

Carl Plum blev i efteråret dømt for at have mishandlet og slagtet ponyen Tarzan på stranden i Tisvildeleje, mens hans kammerat filmede det hele.

Ved Retten i Helsingør blev både Carl Plum og hans kammerat idømt en straf på 30 dages ubetinget fængsel. En straf, som Statsadvokaten i København ikke er tilfreds med.

Derfor er dommen blevet anket, og sagen om hestemordet skal i dag for landsretten.

Tarzan blev slaget på stranden i Tisvildeleje i sommeren 2013. (Privatfoto) Danske kendte Carl Plums pony-sag for retten igen

Skal holdes væk fra dyr
Det er Statsadvokatens ønske, at Carl Plum foruden fængselsstraffen skal idømmes en rettighedsfrakendelse, der betyder, at man ikke må eje, bruge eller beskæftige sig med dyr. Hverken i sin fritid eller erhvervsmæssigt.

- Vi har alene anket den del, der vedrører spørgsmålet om rettighedsfrakendelse. Ifølge dyreværnsloven og retspraksis på området er det vores opfattelse, at vores påstand burde være blevet fulgt i Byretten, og det er årsagen til, at vi har anket dommen, for at få Landsrettens stillingtagen til sagen, siger senioranklager Tine Ginnerup til Ekstra Bladet.

Camilla Plum har under hele sagsforløbet kæmpet for sin søn. Under retssagen brød temperamentet endnu engang ud i lys lue. Foto: Birger Storm/All Over Underholdning Camilla Plum amok i retten

'Fjollet'
Overfor Ekstra Bladet kalder Carl Plums advokat, Karoly Németh, det 'fjollet', at Østre Landsret skal bruge tid på sagen.

- Jeg synes, at det virker meget fjollet, siger advokaten og forklarer, at det normalt kun er folk, der arbejder med dyr til dagligt, der frakendes retten til at have med dyr at gøre, hvis de har sultet eller mishandlet deres dyr.

Sagen skal for Østre Landsret i dag klokken 9.30

Tarzan blevslagtet på Tisvilde strand. (Foto: Privat) Danske kendte Carl Plum skal bag tremmer