Annonce:
Annonce:

I krig med datters skole

Allan Nielsen retter skarp kritik af Ordrup Gymnasium, som hans datter går på

Allan Nielsen er havnet i konflikt med sin datters gymnasium. Foto: Mogens Flindt
Allan Nielsen er havnet i konflikt med sin datters gymnasium. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den tidligere fodboldspiller Allan Nielsen er lige nu i konflikt med Ordrup Gymnasium i Gentofte, hvor hans datter Nanna går.

Det skyldes ifølge fodboldspilleren en række udtalelser, som en lærer er kommet med, i forbindelse med at datterens klasse på søndag skal på studietur til Italien.

Allan Nielsens datter Nanna er nemlig ikke blevet vaccineret imod coronavirus, og det skabte ifølge den tidligere fodboldspiller problemer, da de i klassen havde en dialog om den kommende studietur.

- Min datter kommer hjem og siger, at hun har haft en oplevelse med en lærer i forbindelse med studieturen, hvor læreren har sagt til Nanna og hendes veninde, at de er dumme og uvidende, og at de er tabere, fordi de ikke er vaccinerede og ødelægger det for de andre, lyder det fra Allan Nielsen, der fortsætter:

Annonce:

- Da pigerne forsøger at have en dialog omkring, hvordan de skal forholde sig, når de ikke er vaccinerede, og om der kan blive lagt en plan for dem, får de at vide, at det kan der ikke blive taget højde for.

Allan Nielsen, der er gift med Tina Lund, langer ud efter det gymnasium, hans datter går på. Foto: Mogens Flindt
Allan Nielsen, der er gift med Tina Lund, langer ud efter det gymnasium, hans datter går på. Foto: Mogens Flindt
 

Trist til mode
Ifølge Allan Nielsen var han chokeret, da hans datter fortalte om episoden.

- Jeg er meget chokeret: Er det virkelig sådan, snakken foregår fra lærerne på en offentligt betalt institution, hvor alle skal være ligestillede?, siger Allan Nielsen, der efterfølgende har delt datterens oplevelse i et opslag på Facebook.

Allan Nielsen oplyser på vegne af sin datter, at hun for nuværende ikke ønsker at udtale sig om sagen. Foto: Nent Group/Bjørn Jakobsen
Allan Nielsen oplyser på vegne af sin datter, at hun for nuværende ikke ønsker at udtale sig om sagen. Foto: Nent Group/Bjørn Jakobsen
 

Allan Nielsen fortæller, at han har været i dialog med skolens rektor, Søren Helstrup, i kølvandet på episoden.

- Han sagde, at han ville undersøge det og tage en snak med læreren. Det håber jeg sker. For jeg forstår ikke, hvorfor min datter skal udsættes for sådan en diskrimination. Det er unødvendigt. For vi har nu engang frit valg til at bestemme, om vi vil have vaccinen eller ej.

Annonce:

Allan Nielsen har under coronapandemien flere gange udtrykt sig kritisk om sygdommen. I programmet 'Shitstorm' på P1 er han tidligere blevet gået på klingen, fordi han under pandemien har delt konspirationsteorier på sine egne sociale medier.

Over for Ekstra Bladet afviser Søren Helstrup i en mail påstandene fra Allan Nielsen. Du kan læse mailsvaret i boksen herunder:

Svar fra Søren Helstrup

'Det er nok en af den slags historier, hvor man skal passe på med at tro på alt, hvad der står på Facebook.

Ingen bliver kaldt tabere eller andet og elever, der ikke er vaccineret, kan deltage på studieture, hvis de i øvrigt efterlever de krav, der er på rejsedestinationen.

Men selvfølgelig er der ikke talt sådan til eleverne, og selvfølgelig kan man komme på studietur uvaccineret, hvis destinationen tillader det, og man i øvrigt overholder de restriktioner, der så er.

Vi har opfordret alle elever og medarbejdere til at lade sig vaccinere, men der er ingen restriktioner forbundet med ikke at være det i forhold til undervisningen og relationerne til skolen.

Opslaget har i øvrigt en karakter, som gør at jeg ikke vil kommentere yderligere på det. Der er ikke nogen sag, og ingen bliver diskrimineret', lyder det i mailen.

Ekstra Bladet ville gerne have stillet en række uddybende spørgsmål til Søren Helstrup - blandt andet om han kan bekræfte, at han har været i dialog med Allan Nielsen, men det har ikke været muligt.

Har det dårligt
- Allan, Søren Helstrup understreger, at der ikke er en sag, og imellem linjerne at I lyver. Hvad har du at sige til det?

- Jeg har det virkelig dårligt med, at den mand, der leder den her skole, beskylder min datter og mig for at lyve. Der er flere, der kan bekræfte det, og det er to voksne, anstændige og ærlige piger, der fremlægger noget, som de er bekymrede over i den her svære situation, alle står i, og så bliver de kaldt løgnere!

Fakta

Ifølge de gældende regler kan skolerne ikke kræve, at elever bliver vaccineret.

Skolen eller uddannelsesinstitutionen kan spørge om, hvorvidt en elev, ansat eller besøgende under èt er enten tidligere smittet, vaccineret eller kan forevise en negativ covid-19 test. Der kan derimod ikke spørges specifikt om, hvorvidt vedkommende er tidligere smittet.

Skolen eller uddannelsesinstitutionen kan ikke stille krav om, at status for tidligere smitte, vaccination eller test oplyses. I tilfælde af et positivt testresultat skal skolen eller uddannelsesinstitutionen orienteres, så der kan træffes de nødvendige forholdsregler.

Skolen eller uddannelsesinstitutionen kan helt undtagelsesvis have en særlig anledning til at få et negativt covic-19 testresultat dokumenteret. Det vil bl.a. være tilfældet, hvis en elev, ansat eller besøgende trods oplysning om at have modtaget et negativt testresultat viser tegn på symptomer på COVID-19.

I forhold til rejser gælder samme regler som for alle øvrige rejsende, og de regler bliver løbende opdateret i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Kilde: Børne og Undervisningsministeriet

Ekstra Bladet har været i kontakt med Monica, der er den veninde, Allan Nielsen omtaler, og hendes far, Henrik Reinhard Hansen.

De bekræfter begge forløbet og udlægger det på samme måde som Allan Nielsen.

Annonce:

- Vores lærer sagde til os direkte, at hun syntes, vi var dumme - især når vi har biologi som a-fag og ikke vil lade os vaccinere - og at vi var egoistiske. Vi fik også at vide, at vi var nogle tabere, og at man da skulle være ubegavet, hvis man ikke fik vaccinen, fortæller Monica til Ekstra Bladet.

- Vi prøvede at sige, at vi jo respekterer, at folk bliver vaccinerede, men at vi også har et frit valg til at lade være. Hun mente, at vi ved ikke at være vaccinerede ødelagde det for alle de andre på turen. Det var meget ubehageligt.

Tina Lund og Allan Nielsen er for nylig flyttet til Danmark, efter de har boet i Dubai i en lang periode. Foto: Ernst van Norde
Tina Lund og Allan Nielsen er for nylig flyttet til Danmark, efter de har boet i Dubai i en lang periode. Foto: Ernst van Norde

- Meget utrygt og ubehageligt

- Kan du forstå, hvis der er nogen, der synes, at I overreagerer og undrer sig over, hvorfor I ikke bare får den vaccine?

- Ja, men alle har deres holdninger, og det er helt i orden. Vi respekterer deres, og så skal de også acceptere vores. Vi har ikke en agenda om at få folk til at droppe vaccinen, men vi vil accepteres for vores valg og inkluderes som alle andre, lyder det fra Monica, der fortsætter:

- Det her føles nemlig meget utrygt og ubehageligt, og jeg synes, det er trist, at der ikke bliver taget aktion på det her. Vi fortjener ikke den opførsel, og det er ikke i orden, at vi bliver diskrimineret på den måde.

Henrik Reinhard Hansen, der er far til Monica, fortæller, at han ikke vil lade episoden gå ubemærket hen.

- Jeg forventer, at min datter og jeg får en samtale med de implicerede, og så afventer jeg at høre, hvad skolen vil gøre nu og fremadrettet. De står foran en studietur, og jeg er utrolig for, om der bliver taget vare på eleverne, imens de er afsted, siger han.

- Og så har jeg tænkt mig at tage fat i skolen, for det er helt, helt skævt, at der er elever, der skal behandles på denne her måde.

- Der bliver sået tvivl om jeres historie. Lyver I?

- Jeg har krydsforhørt min datter, og jeg er 100 procent sikker på, at det er foregået, som pigerne fortæller. Ellers ville jeg heller ikke gå ud med det. Jeg synes, det er forfærdeligt, at vi bliver beskyldt for at lyve af skolens ledelse. 

- Kan du forstå, hvis nogen synes, I overdriver?

- Nej. Det her er en frivillig vaccine. Og ligeså vel som at dem, der er vaccinerede, bliver accepteret, så skal dem, der ikke bliver vaccineret også accepteres. Jeg vil ikke acceptere mobning og forskelsbehandling, og slet ikke når det gælder mine børn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: