Annonce:
Annonce:

I stor sorg: - Han var min gode ven

Pia Kjærsgaard var nære venner med den nu afdøde tegner Kurt Westergaard

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den kendte danske tegner Kurt Westergaard er død 86 år gammel.

Det skriver Berlingske i en nekrolog søndag.

Kurt Westergaard sov stille ind efter længere tids sygdom med sin familie ved sin side. Han efterlader sig en kone og fem sammenbragte børn.

Kurt Westergaard blev for alvor kendt, da han i 2005 skitserede profeten Muhammed til Jyllands-Posten. Hans nære ven, Pia Kjærsgaard, og ham har fulgt hinanden efter Mohammed-tegningerne.

Hun begræder tabet af sin gode ven.

- Det gør mig så ondt. Det gør det virkelig. Han var min gode ven. Og jeg har fulgt ham, og vi har fulgt hinanden siden Mohammed-tegningerne. Og har haft kontakt lige indtil det sidste, fortæller en rørt Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Det, der holder modet oppe hos hende er, at hans afgang fra denne jord var fredelig.

Annonce:

- Han havde det jo ikke godt det sidste år, men hans kone, Gitte, passede ham fantastisk, så han havde det så godt, som han nu kunne, fortæller hun.

Pia Kjærsgaard og Kurt Westergaard har fulgt hinanden siden Mohammed-krisen i 2005. Foto: Anders Brohus
Pia Kjærsgaard og Kurt Westergaard har fulgt hinanden siden Mohammed-krisen i 2005. Foto: Anders Brohus
 

Masser overskud
- Og han var jo efterhånden blevet en gammel mand. Jeg husker, at han sagde en dag til mig: 'Vi vil alle sammen gerne blive gamle, men vi vil helst ikke være det', mindes den tidligere Dansk Folkeparti-leder.

- Og det var simpelthen så typisk ham - han havde de der finurlige og underfundige bemærkninger - altid og til alting. Det var simpelthen så velgørende. Jeg holdt rigtig, rigtig meget af ham.

Tegningerne, som Kurt Westergaard i særdeleshed blev kendt for, affødte Muhammedkrisen og blev en af Danmarks største udenrigspolitiske kriser. Siden har han levet med PET-vagter tæt ind på livet og på hemmelige adresser.

Annonce:

- Der er sket noget i hans liv, det må man sige, og han bar det virkelig med værdighed. Jeg har så meget respekt og beundring for den måde, han har taget hele situationen. Han havde bare så meget overskud. Også til dem, der ville ham det ondt. Og det synes jeg, er virkelig fantastisk at give videre til andre.

- Han tog det hele med fuldstændig værdig ro, afslutter Pia Kjærsgaard, som også har PET-vagter til at passe på hende, men som hun forklarer, så kan hendes og Kurt Westergaards situationer ikke sammenlignes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: