Ikke fine nok til DR – BBC vil gerne have dem

Brødrene Olsen er ude i Grand Prix-kulden i Danmark, men udlandet er vilde efter duoen, der i år kan fejre 50 års jubilæum

Jørgen og Noller Olsen kan lige som Eurovision Song Contest fejre jubilæum i år. (Foto: Henning Hjort)
Jørgen og Noller Olsen kan lige som Eurovision Song Contest fejre jubilæum i år. (Foto: Henning Hjort)

I får fylder Eurovision Song Contest 60 år, og det bliver med sikkerhed markeret, når verdens største musikkonkurrence skal afgøres i maj måned i Wien.

Men allerede i slutningen af denne måned bliver jubilæet fejret med en stor historisk Grand Prix-koncert i London.

På listen over de optrædende er blandt andre Conchita Wurst, Johnny Logan, Nicole, der sang ’Ein Bisschen Frieden’, Herreys med de gyldne sko og finske Lordi, som gjorde sig bemærkede med deres masker og vilde heavyrock.

Fra Danmark er der sendt bud efter både Emmelie de Forest og Brødrene Olsen til det kæmpe show, der sendes i det meste af Europa i løbet af påsken.

- BBC har været meget ivrige efter at få fat i os. De er meget meget glade for os. Det er noget helt andet end den elendige behandling, vi har fået fra DR, siger Jørgen Olsen med henvisning til den iskolde skulder ham og hans bror fik for et lille år siden.

Ikke inviteret
Da København i maj 2014 var vært ved Eurovision Song Contest, blev Jørgen og Noller Olsen vejet og fundet få lettet til det vanvittigt dyre show. Men BBC, der arrangerer jubilæumskoncerten, ser med glæde brødrene på scenen i Londons Eventim Apollo Hammersmith.

- Tænker du, at I på den måde får lidt hævn over Danmarks Radio?

- Ja, det gør jeg da. I høj grad, siger Jørgen Olsen.

Fra Refshaleøen til Klampenborg Galopbane. De to Olsen-brødre vil bare gerne gøre folk glade. (Foto: Jørgen Jakobsen) Event & Kultur Brødrene Olsen efter DR-svigt: Koncert på galopbane

Sammen med sin bror kan han i år fejre 50 års jubilæum som musikalsk makkerpar. Og derfor er det en ekstra fornøjelse for Brødrene Olsen, at de som jubilarer kan være med til at hylde Eurovision Song Contests 60 års jubilæum.

- Og jeg må sige, at de hos BBC er stinkende professionelle i forhold til DR. De er nytænkende og fantastisk humane. Vi er i dialog med dem om vores del af showet, og de kommer med nogle forslag, der virkelig rykker, siger han og vil ikke afsløre mere.

Hitparade
Sammen med de andre Grand Prix-koryfæer skal Brødene Olsen spille sange, som hele Europa kan synge med på, og det glæder Jørgen Olsen sig til.

- Det, folk gerne vil høre, er hits. Det får de i London, men det vil DR af en eller anden grund ikke give seerne. Det hele skal være så ungt. Det er grotesk, siger Jørgen Olsen og kalder DR for ’en stat i staten’.

Brødrene Olsen mener ikke, at DR har forståelse for, hvor stor opbakning brødrene har i befolkningen. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Røvrendt af DR, men danskerne elsker Brødrene Olsen

- Desværre lærer DR ikke noget af det, for der er ingen, der kan lære dem noget. Det mener de i hvert fald selv, raser den ældste Olsen-bror.

Ud over at levere ’Fly On The Wings Of Love’ fra scenen glæder brødrene sig til at mødes med de andre tidligere Grand Prix-stjerner.

- Nogle af dem kender vi rigtigt godt. Nicole fra Tyskland og Johnny Logan har vi jo mødt masser af gange, og vi har det rigtig sjovt sammen. Emmelie er også en sød pige, så det skal nok blive hyggeligt, siger Jørgen Olsen der sammen med sin lillebror er efterspurgt duo rundt om i Europa. I midten af marts skal de spille et stort show i Tyskland, og den 31. marts gælder det den store hyldestkoncert i London.

Brødrene Olsen kan fejre 50 års jubilæum næste år. 'Fly On The Wings Of Love' ændrede deres karriere radikalt. - Vi har ikke selv båret vores instrumenter de seneste 14 år, og vi kommer nok heller ikke til det. Vi behøves ikke lave mere – og det er et eneste nummers skyld, siger Noller. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur TV: Flyvende Olsen-brødre: Sang i vilden sky