Irina deler afslørende foto: Jeg elsker mine deller

Den kendte realitystjerne og blogger Irina Olsen ønsker fremover at fokusere mere på kvindekroppen og gøre op med forvrængede kropsidealer

Realitystjernen har ikke altid haft det godt med sin krop - her fortæller hun om sin tid med mobning
Følg Danske kendte

- For meget kropskritik, både fra os selv og andre, kan ende med, at man mister selvrespekten og følelsen af at være værdig nok. Jeg har været usikker og trist på daglig basis i ca. 10 år, da jeg havde min struggle med bodyimage og slugte enorme mængder junk fra jeg var 18-20 år, indtil jeg var oppe på ca. 85kg og det helbredsmæssigt skulle stoppe.

Sådan indleder den kendte realitystjerne og blogger Irina Olsen sit seneste indlæg på det sociale medie Instagram.

Efter den 29-årige tv-divas medvirken og optræden i det populære DR3-program 'Petra elsker sig selv', har hun nemlig fået mod på at sætte et større fokus på den naturlige og almindelige kvindekrop kontra den indædte jagt på perfektion og de usunde og til tider umulige sammenligninger med modebranchens polerede modelbilleder. 

Fie Laursen slår Lise Nørgaard: Jeg er den nye generation

Fik en depression
Det har dog ikke altid været lige nemt for Irina the Diva at leve efter mantraet: 'Elsk din krop, som den er!'.

Som blot fireårig påbegyndte hun sin årelange karriere som ukrainsk skøjteprinsesse. Lille, spinkel og let på tå tog hun sig ud på den glatte is. Men kroppen udviklede sig også som årene gik, og hun endte med at tage markant på i vægt i slutningen af hendes teenageår. Uvisheden om de store forandringer bragte samtidig en svær depression med sig for den tidligere reality-deltager. Et følelsesmæssigt stormvejr, som altså tog et stykke tid at ride af.

- Da jeg stoppede med at skøjte, begyndte jeg at udvikle mig ligesom alle andre kvinder. Men måske var min forandring bare lidt voldsommere end de flestes. Jeg gik jo fra slet ikke at have nogen form for bryster til at have kæmpestore bryster og en kæmpestor bagdel, fortæller Irina Olsen til Ekstra Bladet, der i lang tid kæmpede en hård mental kamp for at acceptere livets realiteter.

- Jeg ændrede min tankegang og syn på livet/helbredet og det hjalp. Selvom min BMI siger, at jeg er lidt overvægtig i dag, så synes jeg selv, at jeg er amazing! Min TV-deltagelse har sat mig i forskellige situationer, som har givet mig mere livserfaring, skriver hun i sit indlæg på Instagram.

På billedet hiver Irina godt ud i maveskindet for at illustrere sin pointe. Artiklen fortsætter under billedet...

Blev mobbet af reality-kollegaer
En ganske bestemt episode et par år tilbage skulle ende med at få den kendte tv-kendis og blogger til én gang for alle til at love sig selv, at ingen nogensinde igen skulle få lov til at gøre hende ked af det ved at kritisere hendes krop.

- For fire år siden kom en kendis-kollega med en modbydelig kommentar om, at jeg var ulækker og at mine bryster var super ulækre og fyldt med fedt! (Hvilket bryster jo er, men fysiologien havde han ikke styr på). Mange af de daværende reality-kollegaer og eks-everything bakkede ham op for at grine af mig og få mig mere ned med nakken – for det gik da lidt for godt for mig åbenbart. Det er nemlig det nemmeste (og LAVESTE) at kritisere folk for deres udseende, skriver Irina Olsen i sit indlæg.

Linse i ærligt interview: Jeg var ikke en god mor

- Mange mennesker er ikke særligt påpasselige med at udtale sig om andres udseende, og jeg forstår slet ikke, hvordan alle omkring mig dengang bare kunne acceptere, at der var en mand, der nedgjorde en kvinde på den måde. Der var næsten ingen, der fandt det unormalt, selvom det var fuldstændig uacceptabelt, at han offentligt kunne gå ud og kritisere min krop på den måde! siger Irina til Ekstra Bladet.

Siden den nedværdigende udtalelse og 'offentlige massemobning', som hun selv beskriver det, har intet kunne påvirke eller ryste den tv-vante diva med de ukrainske rødder. Og hun har lært at elske sin krop, præcis som den er. Jagten på det perfekte ydre er indstillet.

- Jeg besluttede mig for ikke at jagte perfektion, men elske mine deller, lamselår, naturlige boobs "fyldte med fedt", appelsinhuden, strækmærkerne og alt det andet normal stuff, skriver Irina.

Irina Olsen til Beauty Award 2017. Foto: FLINDT MOGENS
Irina Olsen til Beauty Award 2017. Foto: FLINDT MOGENS

Til gallapremieren på filmen 'Bad Mom's'. Foto: MEYER KENNETH/POLFOTO
Til gallapremieren på filmen 'Bad Mom's'. Foto: MEYER KENNETH/POLFOTO
 

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.