Jan Fogs hus stadig til salg: Nu er prisen sat flere millioner ned

Afdøde Jan Fogs strandvejsvilla er endnu ikke blevet solgt. Nu har prisen fået et ryk nedad

Afdøde Jan Fogs villa er stadig ikke blevet solgt, og derfor prisen blevet justeret ned. (Arkivfoto: Polfoto)
Afdøde Jan Fogs villa er stadig ikke blevet solgt, og derfor prisen blevet justeret ned. (Arkivfoto: Polfoto)

Godt et år efter den danmarksberømte ejendomsmægler Jan Fog tabte kampen til leukæmi, står hans sidste hjem stadig til salg.

Den 65-årige ejendomsmægler mistede livet på Rigshospitalet 23. april sidste år, og i september blev hans villa på Strandvejen sat til salg for den nette sum af 34 millioner kroner.

Jan Fogs villa er sat til salg her til aften. Foto: Polfoto Danske kendte Se prisen: Afdøde Jan Fogs villa sat til salg

På trods af en forventning om, at den 373 kvadratmeter store villa på den unikke beliggenhed ville blive solgt i løbet af kort tid, har huset altså fortsat ikke fundet en ny ejer.

Ejendomsmægler Claus Borg har derfor besluttet i samarbejde med Jan Fogs enke, Charlotte Juul, at sætte prisen for kæmpevillaen ned, hvilket er sket fredag.

PR-Foto
PR-Foto
 

Strandvejsvillaen kan derfor nu erhverves for 'blot' 29,9 millioner kroner.

- Vi er blevet enige med boet om at barbere godt fire mio. kroner af vores oprindelige pris, fordi boet gerne vil have det hele afsluttet. Da vi satte villaen til salg i oktober, mente jeg, at prisen på 34 mio. kr. var helt rigtigt for en ejendom med den beliggenhed og med både badebro og bådophal. Det mener jeg for så vidt stadig, men for at fremskynde et salg, har vi nu gjort prisen lidt skarpere, siger Claus Borg.

Charlotte elskede Jan højt som sin allerbedste ven. De boede ikke sammen, men talte sammen hver dag - alle ugens dage. (Privatfoto) Kendte Fogs enke: Jeg er stadig i en form for chok

Ud over at varetage salget af Jan Fogs hus, var det også ham, der købte Jan Fogs ejendomsmæglerforretning efter vennens død.

PR-foto
PR-foto
 

Købere står ikke i kø
Et år efter liebhaver-mæglerens død håber Claus Borg nu, at prisnedsættelsen kan gøre, at huset langt om længe kan blive solgt.

- Der findes jo ikke et utal af købere til huse i den prisklasse, og typisk for mennesker, der har råd til at betale 34 millioner kroner for sådan en villa, er, at de i forvejen sidder i et lækkert hus, som de alt andet lige skal af med først, og jeg kan da lige indskyde, at der ikke har været voldsomt salg i dyre huse her i vinter – ikke en gang selv om de ligger ud til Øresund, forklarer Claus Borg.

Han fortæller, at der indtil videre har været 10 seriøse købere blandt dem, der har vist interesse for huset.

- Det kan sagtens være, at vi allerede har vist den kommende køber rundt en gang. Det er ikke til at sige, men nu slår vi 4,1 mio. kr. af prisen og så ser vi, hvad der sker, siger han.

Jan Fog nåede at bo i huset på Strandvejen i knap 33 år. (Foto: Anthon Unger)
Jan Fog nåede at bo i huset på Strandvejen i knap 33 år. (Foto: Anthon Unger)
 

Claus Borg fortalte tidligere på måneden til Ekstra Bladet, at blandt andet vintervejret kunne være en del af forklaringen på det manglende salg, og at huset aldrig ville blive 'Ugens tilbud'. I samme omgang erkendte han dog, at den relativt lange liggetid kunne være med til at få prisen rykket lidt ned.

Kendis-mægleren Jan Fog døde af kræft for et år siden. Hans pragtpalæ har stadig ikke fundet en ny ejer. Foto: Anthon Unger Danske kendte Fogs pragtpalæ samler støv

Ejendommen, der ligger på Strandvejen 632 i Klampenborg, har i alt 11 værelser, og ud over de 373 boligkvadratmeter er der 150 kvadratmeter kælder. Boligen ligger på en grund, der er 894 kvadratmeter, og som ligger direkte ud til Øresund.

Jan Fog købte selv boligen for 2,3 millioner i 1982.

Se boligens salgsannonce her.