Jan Monrad udgiver bog efter sin død

Den afdøde komiker arbejdede helt op til sin død sammen med Thomas Wivel på en samtalebog

Jan Monrad (th), som var en del af komikerduoen Monrad og Rislund, skrev sit sidste bidrag til bogen får dage, før han døde. Det handlede om terrorgangrebet i Paris. (Foto: Polfoto)
Jan Monrad (th), som var en del af komikerduoen Monrad og Rislund, skrev sit sidste bidrag til bogen får dage, før han døde. Det handlede om terrorgangrebet i Paris. (Foto: Polfoto)

Selv efter sin død fortsætter Jan Monrad med at underholde. Da den folkekære komiker gik bort den 20. november sidste år, var han i fuld gang med at skrive en bog sammen med komiker Thomas Wivel.

Monrads enke: Vi er en familie i sorg

Den bog har fået titlen ’Ti stille! Gu’ vil jeg ej!’ og udkommer den 14. marts.

For selv om Jan Monrad pludseligt gik bort, før manuskriptet lå klar, har Thomas Wivel skrevet bogen færdig.

- Vi blev desværre afbrudt, det var så tragisk. Samme dag, han døde, havde vi en snak om kontrakten, fortæller Thomas Wivel, som blev chokeret, da han dagen efter hørte om Jan Monrads død.         

 

- Jeg fik det at vide af en veninde og blev selvfølgelig meget overrasket. Jeg vidste ikke, hvad der var foregået, fortæller han.

I samråd med Jan Monrads enke, Marianne, besluttede Thomas Wivel og forlaget Mellemgaard at fortsætte arbejdet med bogen, og hun har godkendt den på sin afdøde mands vegne.

Monrads barndomsven: - Det lød skidegodt, det du spillede, da du var skæv

-Jeg samlede det, vi havde lavet og tilføjede et fyldigt forord, forklarer Thomas Wivel, som kalder bogen en slags samtalebog 'med emner, der spænder fra gardiner til humorens rolle over for ekstremisme og terror.'

Familiens tak til Jan Monrads Facebook-venner

Thomas Wivel og Jan Monrad lærte hinanden at kende i 2006, da de begge arbejdede på det satiriske magasin Svikmøllen.

-Da jeg for 10 år siden kom til at sidde ved siden af ham til redaktionsmødet på Svikmøllen, var jeg starstruck, fascineret, og jeg tænkte umiddelbart, at det var plat at begynde at snakke om min begejstring for ham og Søren. Men jeg kunne ikke lade være, ordene faldt ud over læberne, og jeg begyndte at citere den ene Monrad og Rislund sketch efter den næste, skriver Thomas Wivel i bogens forord.

Kendt komiker: Jeg overvejer at gå i AA

Jan Monrad døde af en blodprop i lungerne den 20. november sidste år. Han blev 64 år.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jan Monrads enke.

En anden, Jan Monrad arbejdede særdeles tæt på, var Søren Rislund. Ekstra Bladet interviewede Rislund til vennens begravelse. Hør, hvad han sagde her.