Annonce:
Annonce:

Jan 'Pyrus' Linnebjerg dømt i retten

Skuespiller Jan Linnebjerg - kendt som den kække nisse Pyrus - fik ti dages betinget fængsel og en bøde for at køre med en promille på 1,13

Jan Linnebjerg var tirsdag i Retten i Lyngby for at få sin dom. Foto: Rtizau Scanpix
Jan Linnebjerg var tirsdag i Retten i Lyngby for at få sin dom. Foto: Rtizau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

19. maj 2018 satte skuespilleren Jan Linnebjerg sig bag rattet i en varebil og kørte en tur ud ad Hillerødmotorvejen. Inden køreturen havde han indtaget spiritus.

Han blev stoppet med for meget alkohol i blodet, og tirsdag måtte han i Retten i Lyngby stå til regnskab for spirituskørslen.

Det er anden gang, skuespilleren bliver taget i spirituskørsel.

I den aktuelle sag blev Linnebjerg snuppet i en razzia på vej hjem fra en sushi-restaurant, hvor han og konen havde fejret bryllupsdag.

Ifølge Linnebjerg drak han en stor fadøl og omkring ti centiliter sake på restauranten.

- Jeg havde drukket sådan en stor halv liters (fadøl, red.) og måske ti centiliter sake - måske lidt mindre, siger han.

- Jeg føler ikke, at jeg på nogen måde ville være til fare for nogen. Men dumt var det, ja, forklarede Linnebjerg i retten.

Annonce:

Ifølge hans forklaring blev han vinket ind til siden af politiet, der i første omgang ville se hans kørekort. De bad ham også blæse i et alkometer, der viste en promille på over 0,5.

- Så blev jeg kørt til Herlev Hospital for at få taget en blodprøve og blev efterladt der, fortalte han.

Blodprøven viste en promille på 1,13.

Tre års frakendelse
Anklagemyndigheden krævede derfor den 59-årige skuespiller idømt en fængselsstraf på ti dages fængsel - eventuelt betinget - samt frakendelse af kørekortet.

Han har tidligere fået en betinget frakendelse af kørekortet på tre år på grund af spirituskørsel, og det er i denne periode, han er blevet snuppet igen.

- Det er sådan, at Jan Linnebjerg tidligere er dømt for spirituskørsel. Det gør, at der er tale om et andengangstilfælde, lød det fra anklageren i retten.

Dommer Carina Verup Simonsen valgte at følge anklagerens anmodning og idømte Linnebjerg ti dages betinget fængsel og tre års frakendelse af kørekortet.

Annonce:

Linnebjerg valgte at modtage dommen, der også indebærer en tillægsbøde på 11.500 kroner. Størrelsen er beregnet ud fra Jan Linnebjergs årsindkomst, som ifølge anklageren er opgjort til 253.645 kroner i b-indkomst.

Hastede væk
Efter domsafsigelsen ønskede Linnebjerg ikke at tale med den fremmødte presse. Han valgte at haste ud i en bil og blev kørt væk med konen bag rattet.

Skal i retten: Knaldet for spritkørsel

Jan Linnebjerg erkendte allerede for mere end et år siden, at han har kørt bil i påvirket tilstand. I juli måned sidste år skrev han blandt andet følgende i et opslag på sin Facebook-profil.

'Jeg er ikke flov eller skammer mig ved at indrømme, at jeg er alkoholiker. Det er desværre en sygdom, der kommer snigende og er uhelbredelig, men der kan gøres noget ved den. Det, at jeg har kørt bil i påvirket tilstand, det er utilgiveligt, og jeg lægger mig fladt ned og tager straffen. Heldigvis skete der ikke noget. Det takker jeg de højere magter for', skrev han blandt andet i dette opslag.

Annonce:

Siden har skuespilleren åbent fortalt om sin sygdom, alkoholisme.

- Det var aldrig meningen, at det skulle være en sensation, men jeg blev trængt op i et hjørne. Jeg er ikke på afvænning. Jeg er bare stoppet med at drikke, og det går fint, sagde han til Ekstra Bladet i september måned og tilføjede, at han aldrig har haft behov for at stå frem og fortælle offentligt om sine egne udfordringer.

Jan Linnebjerg erkender: Jeg er alkoholiker

Kæk nisse
Jan Linnebjerg blev for alvor kendt i Danmark, da han i 1994 første gang spillede nissen Pyrus i julekalenderen 'Alletiders jul'. Siden er det blevet til flere julekalendere og en film om den kække nisse, der i mange år har været skuespillerens levevej.

År efter år han har optrådt i storcentre og til julearrangementer som Pyrus i hele december. Men som snart 60-årig mener han, at det må være slut med at spille en nisse på 19.

Annonce:

- Jeg har levet fedt med ham og af ham. Jeg har skabt mig et liv, men jeg kan jo heller ikke blive ved i evigheder, sagde han i december til DR's kulturmagasin 'Gejst'.

Sideløbende har Jan Linnebjerg drevet en golfbane i Ølstykke siden 2006.

'Pyrus' golf-eventyr bløder

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: