Janni Spies i sorg over dødsfald

Rejsedronningens tidligere privatsekretær og gode veninde er gået bort

For få måneder siden åbnede Janni Spies en særudstilling om Simon Spies og hans farverige liv i Helsingør, og ved ferniseringen var Lene Christensen naturligvis med. Foto: Peter Hauerbach
For få måneder siden åbnede Janni Spies en særudstilling om Simon Spies og hans farverige liv i Helsingør, og ved ferniseringen var Lene Christensen naturligvis med. Foto: Peter Hauerbach

Janni Spies har mistet sin gode veninde, Lene Christensen, som også i en lang årrække fungerede som privatsekretær for enken efter Simon Spies.

Janni Spies i dyb sorg: Søster død af kræft

Lene Christensen mistede livet efter længere tids sygdom, og selv om hendes død ikke var helt uventet, så efterlader den 54-årige Janni Spies i dyb sorg.

- Jeg er meget berørt af Lenes bortgang. Jeg mødte hende i 1979, da jeg var piccoline i Spies Rejser, skriver Janni Spies i en mail til Ekstra Bladet via sin nuværende pressetalskvinde.

Portræt Simon Spies: Jeg har ingen laster, kun lyster

Janni Spies beskriver, hvordan Lene Christensen altid har været der for hende. Også når livet var rigtig svært.

- Efter Simons død, hvor jeg blot var 21 år gammel og pludselig stod i en situation, jeg ikke selv var herre over, tog Lene mig under sine vinger og var der ubetinget for mig. Hun blev min privatsekretær og håndterede pressen både for koncernen og for mig privat, mindes Janni Spies.

Janni Spies: Simon betød alt for mig

Men det var ikke kun i arbejdsmæssige sammenhænge, at Janni Spies og Lene Christensen var sammen. Også privat hyggede de to kvinder sig i hinandens selskab.

- Lene var en ener. Hun var ekstremt loyal, trofast, sjov og meget intelligent. Vi rejste sammen både privat og i arbejdsøjemed, og blev derfor meget tætte. Jeg kommer til at savne hende, lyder det fra Janni Spies.

Lene Christensen, der havde titel af underdirektør i Spies Rejser under Simon Spies, blev 68 år.