Janus Friis: Stop med at tage billeder af mig

Skype-milliardærens hær af advokater forsøger nu at stoppe pressefotografer

Janus Friis kom i den grad i søgelyset, da hans forhold til Aura gik i stykker. Se mere her

Selv om Janus Friis var i godt selskab med Remee, Medina og Xander, da han i slutningen af februar deltog i natklubben Zens sidste fest, var Skype-milliardæren alt andet end glad.

Den sky milliardær bryder sig nemlig ikke om at få taget billeder af sig selv, hvilket gik dårligt i spænd med de pressefotografer, der var til stede for at dække eventet og den røde løber.

Ekstra Bladet kan afsløre, at Janus Friis nu også har pudset sin hær af advokater på de fotografer, der formastede sig til at tage billeder af ham, da han gik på en offentlig gade.

Fotograferne modtog en henvendelse fra advokaten Frank Bøggild fra Kromann Reumert.

Retssagerne har kostet Aura Dione kassen. (Arkivfoto: Picture Alliance/Geisler-Fotop). Underholdning Vild krig mellem ekskæresterne: Så mange penge koster det Aura

Her bad advokaten på vegne af Friis om at stoppe med at tage billeder, når nu Janus havde bedt dem om at lade være.

’Vi håber og tror, at du vil respektere Janus Friis' ønske om at værne om sin person, især i situationer der alene vedrører privatlivet, og at du således fremover vil afstå fra at tage billeder af Janus Friis, medmindre han meddeler et forudgående samtykke hertil’, hedder det blandt andet i henvendelsen.

Udmeldingen kommer bag på Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, der havde en fotograf til stede.

Underholdning Giv mig dine bånd: Cremekongen trukket ind krigen mellem Janus Friis og Aura

- Det er et spøjst sted at opholde sig, hvis ikke man ønsker, at der bliver taget billeder. Han skal jo huske på, at vi var inviteret. Det er en bemærkelsesværdig adfærd, siger Niels Pinborg til Ekstra Bladet.

I brevet trues der ikke med bål og brand mod fotografer, der nægter at følge henstillingen.

Og advokat Frank Bøggild kan ikke uddybe, om Janus Friis, der i forhold til ekskæresten Aura har strøet om sig med stævninger, vil komme efter dem økonomisk.

Danske kendte Se Auras frække friheds-kommentar

- Det er bedst, jeg ikke udtaler mig. Jeg har tavshedspligt, siger Frank Bøggild til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet bad Janus Friis’ pr-agent om en kommentar til, om hvorvidt han vil komme efter fotograferne med økonomiske krav, men pr-agenten vendte ikke tilbage.

De billeder, der blev taget, blev alle taget på offentlig vej, hvilket gør det svært for udlandsdanskeren at få gennemtrumfet en afvigelse af de danske normer.

Underholdning Skype-Janus: Sådan brugte Aura mine millioner

Havde Ekstra Bladet dækket afslutningsfesten, var billederne da også blevet bragt.

- Jeg har umiddelbart svært ved at se, hvorfor vi ikke skulle tage billeder af ham på offentlig vej, siger Ekstra Bladets chefredaktør, Karen Bro.

Ekstra Bladet bad Remee om en kommentar til Janus’ opførsel, der kan betyde, at pressen holder sig væk fra hans fremtidige arrangementer, men Remee, der er ven af Skype-milliardæren, havde ingen kommentarer.