- Jeg er så ulykkelig over det

Didde Skjelmose er blevet bombarderet med beskeder, efter hun stod frem og fortalte om sin ensomhed på tv. Desværre har hun langt fra kunnet nå at svare alle

Didde Skjelmose har fået så mange beskeder, at hun umuligt har kunnet nå at besvare dem alle. Foto: Nent Group Danmark
Didde Skjelmose har fået så mange beskeder, at hun umuligt har kunnet nå at besvare dem alle. Foto: Nent Group Danmark

I torsdagens afsnit af 'Familien fra Bryggen' fortalte Didde Skjelmose ærligt, at hun er ensom, og at følelsen af ensomhed er blevet større, efter hun er flyttet fra Islands Brygge til Jylland for at arbejde.

- Når jeg tænker på ensomme mennesker, tænker jeg ofte på gamle mennesker, der aldrig taler med nogen. Men det er jo ikke sådan, det foregår. Jeg har familie og venner, men jeg er ensom, og det er vi nok allesammen, og jeg tror, at mange har det sådan, sagde Didde Skjelmose i den forbindelse til Ekstra Bladet og fortsatte:

- Folk tænker måske, at jeg har det fede liv og kører med klatten. Men der har jeg bare behov for at forklare, at jeg er ligeså følsom som alle andre. Jeg føler mig også alene og ensom.

Bryder sammen: - Filmen knækkede fuldstændig

Siden Didde stod frem og fortalte ærligt om ensomheden - både på tv og i Ekstra Bladet - er tv-kendissen blevet bombarderet med beskeder fra danskere, der ligeledes kæmper med ensomhed.

- Det har været helt fantastisk at modtage alle de billeder, men det er også lidt bedrøvende, for det viser jo, hvor mange derude der egentlig er ensomme. Men alle beskederne har været fyldt med kærlighed, og hvis man havde en vinterdepression, så er den i hvert fald væk nu, siger Didde til Ekstra Bladet med et stort smil.

I mange år har man kunnet følge Didde i 'Familien fra Bryggen', da hun er gode veninder med Linse. Foto: Stine Tidsvilde
I mange år har man kunnet følge Didde i 'Familien fra Bryggen', da hun er gode veninder med Linse. Foto: Stine Tidsvilde
 

Didde Skjelmose har nydt at læse de mange beskeder og er flere gange blevet rørt over de historier, folk havde at fortælle i de beskeder, de har sendt hendes vej.

- Der har virkelig været nogle af beskederne, der har ramt mig. Jeg har jo fået flere hundrede beskeder, og det er så rørende, at folk har taget sig tid til at fortælle mig deres historie, siger Didde Skjelmose og fortsætter:

- Jeg er så glad for, at jeg valgte at fortælle om det. Hvis bare det kan hjælpe én til at føle, at vedkommende ikke er alene, så er det bare det hele værd, siger hun.

Fordi Didde Skjelmose har modtaget så mange beskeder, har hun ikke haft tid til at svare alle, og det går hende i den grad på.

- Jeg er ked af, at jeg ikke kan nå at svare alle folk. Jeg er faktisk enormt ulykkelig over det. Jeg føler, jeg svigter, fordi jeg ikke svarer dem. Det gør mig ked af det, men jeg kan simpelthen ikke følge med. Jeg bliver simpelthen væltet af kærlighed, siger hun.

- Det er en falliterklæring

Er ikke alene
De mange beskeder har ifølge Didde Skjelmose også hjulpet hende selv til at tænke anderledes over sin egen situation og den ensomhed, hun selv kæmper med.

- Det har gjort, at min egen ensomhed er blevet sat i perspektiv. Der er gået op for mig, at der er mange, der har det værre end mig, og mange der har det på samme måde som mig. Derfor har det også hjulpet mig til at tænke, at det ikke er så unormalt. Jeg er ikke alene, og det hjælper virkelig at tænke sådan, siger hun og fortsætter:

- Jeg er dybt taknemmelig for alle de beskeder, jeg har fået. De betyder meget, og jeg vil gerne takke alle, der har sendt beskeder. Jeg er glad for, at de deler, og jeg håber, at det her måske kan hjælpe andre til at tale ærligt om det og stå frem, for det er svært at tale om det, hvis man er nede. De her fortællinger, som folk har sendt mig, er meget rørende og personlige. Det har rørt mig dybt, siger hun.

Didde er glad for, at hun valgte at stå frem og vise en mere sårbar side af sig selv. Foto: TV3
Didde er glad for, at hun valgte at stå frem og vise en mere sårbar side af sig selv. Foto: TV3

Du kan se 'Familien fra Bryggen' hver torsdag på TV3 og Viaplay.