Jes Dorph måtte hutle sig igennem: Skammen sad i mig

- Jeg vil bare ikke. Jeg vil ikke derhen. Jeg er ikke i stand til det. Jeg er uegnet, jeg er umulig og jeg er pinlig, var den følelse, tv-værten havde

Han var kendt som hele Danmarks Mr. News. Topprofessionel, tjekket og til at stole på.

Men en dag svigtede Jes Dorph-Petersen alle - og ikke mindst sig selv - da han mødte op med gigantiske tømmermænd på en af de største nyhedsdage i hans karriere som vært på 'Nyhederne' på TV 2.

Det er mange år siden, at Jes Dorph klokkede så gevaldigt i den, men oplevelsen sidder stadig i ham som noget af det absolut mest rædselsfulde, han har prøvet. Det fortæller han i næste afsnit af TV 2 Zulu-programmet 'Den værste dag i mit liv'.

- Historien har rumlet i mig lige siden og vil sikkert gøre det resten af mit liv, siger han om oplevelsen fra den sidste weekend i august i 1997.

Lørdag havde han været på arbejde og gik efterfølgende i byen i Odense med sin gode ven og kollega Niels Brinch. Først ved tre-fire-tiden gik han hjem i seng. Med egne ord skidefuld.

Niels Brinch tvinges fra skærmen: Derfor stopper han

Trods den høje promille sætter han uret på sin telefon til 11.15, da han skal møde klokken 12 og forberede sig på søndag aftens udgave af 'Nyhederne' klokken 19.

Jes Dorph afliver alle lydfunktioner på telefonen undtagen alarmen. Da den ringer til tiden klokken 11.15, vågner Jes Dorph op til 17 panik-beskeder fra sin nyhedschef, der er rasende over, at han ikke tager telefonen. Mens Dorph drak sig ned og sov dele af sin brandert ud, er prinsesse Diana afgået ved døden i Paris. Derfor skal der sendes ekstra nyheder klokken 12 med Mr. News som vært, lyder beskeden fra chefen.

- Jeg tænker: Det går ikke!, fortæller Jes Dorph, der dog må erkende, at der ikke er nogen vej tilbage.

Tv-værten vælter i bad og hyrer en taxa, men han har det mere end dårligt med at skulle ind i et tv-studie med så mange tømmermænd.

Mr. News taler ud om misbrug

- Jeg vil bare ikke. Jeg vil ikke derhen. Jeg er ikke i stand til det. Jeg er uegnet, jeg er umulig og jeg er pinlig. Og ved ikke noget som helst andet end, at prinsesse Diana er død, fortæller han i 'Den værste dag i mit liv'.

Det er taxachaufføren, der må informere Dorph om detaljerne i forbindelse med prinsessen tragiske død. Det sker ganske få minutter før, han skal formidle nyheden på tv til den danske befolkning.

- Jeg havde det ad Helvede til. Jeg er stolt af mit job, og så fucker jeg det op på den måde, siger Jes Dorph, der fik en seriøst skideballe.

- Inde i mig selv var der bare en skam. Skammen over, at jeg havde kvajet mig så meget og måtte hutle mig igennem. Det sidder stadig i mig, siger Jes Dorph.

I dag er den populære tv-vært ansat på 'Go' Aften Danmark', og siden den frygtelige oplevelse har han åbent talt om sit alt for store forbrug af alkohol. Sprutten er nu fortid i Jes Dorph-Petersens liv.

Se 'Den værste dag i mit liv' på TV 2 Zulu i aften kl. 22:05.

Lina Rafn i blodigt drama: - Det lignede en fødsel