Jes Dorphs nedtur: Fjernes som foredragsholder

Jes Dorph skal alligevel ikke holde foredrag om MeToo gennem bureauet Athenas

Følg Danske kendte

Danskerne kommer til at se langt efter det planlagte foredrag med den tidligere tv-vært Jes Dorph.

Det skulle ellers have været et af den fyrede værts nye projekter at holde foredrag om sin oplevelse med MeToo og bevægelsen generelt, hvilket han selv har reklameret for på sine sociale medier, men nu er planerne droppet.

Jes Dorph holder foredrag om MeToo: - Meget problematisk

Det fortæller bureauet bag foredraget, Athenas, til Ekstra Bladet.

'Jeg vil gerne bekræfte, at Jes har haft et nyt foredrag oppe, men vi valgte allerede i går at tage snakken med Jes, at vi ikke kunne repræsentere det foredrag. Af den grund er Jes stoppet som samarbejdspartner, og både profil og foredrag er derfor allerede tidligere i dag blevet fjernet,' skriver landechef Kenneth Lund fra Athenas i en mail.

Han oplyser, at bureauet ikke har flere kommentarer til ophævelsen af samarbejdet mellem de to parter.

På bureauets hjemmeside er Jes Dorphs profil fjernet.

Jes Dorph-Petersen: Sagen kort

I starten af januar kunne Ekstra Bladet på baggrund af en intern mail sendt til medarbejderne på Nordisk Film TV afsløre, at den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra selskabet og dermed fjernet som vært på TV 2.

Det skete efter en ekstern advokatundersøgelse af sager om sexisme og sexchikane på TV 2.

Det kostede ham til at starte med jobbet som vært på 'Go' aften Live', og siden stod det også klart, at MeToo-sagerne også kostede 61-årige Dorph-Petersen jobbet som vært på en dokumentar, der var i støbeskeen og produceret af Deluca Film, og som siden skulle sendes på TV 2.

Anklagerne mod Jes Dorph-Petersen drejer sig om to sager fra henholdsvis 2001 og 2003 og kommer fra to kvindelige tidligere praktikanter.

Den ene har forklaret, at hun tilbage i 2001 blev inviteret hjem til Jes Dorph-Petersen af en fælles kollega, og under besøget skulle Jes Dorph ifølge kvinden have lagt en hånd over hendes mund, givet hende en lussing og presset hende ned på en briks, hvor han angiveligt tiltvang sig sex med hende.

Et vidne, der var i lejligheden, har også afvist anklagerne.

Den anden kvinde forklarer, at hun i 2003 var på et lignende besøg hos Jes Dorph-Petersen med en mandlig kollega. De to mænd lagde ifølge kvinden op til sex, men ifølge hendes forklaring afviste hun.

Jes Dorph-Petersen har igennem hele processen nægtet anklagerne, og han har siden klaget til Advokatrådet og Datatilsynet, fordi han føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med den interne advokatundersøgelse.

Til Ekstra Bladet fortæller Jes Dorph i en meddelelse, at han absolut ikke er enig i beslutningen.

Jes Dorph om beslutningen:

Foredraget om #metoo blev godkendt og aftalt mellem Athenas og mig for flere uger siden, og har derfor ligget på Athenas’ hjemmeside længe. Reaktionerne er kommet, efter jeg delte opslaget på min Facebook-side torsdag aften.

Nu bliver foredraget pillet af, fordi Athenas reagerer på det, bureauet selv kalder en ”shitstorm med meget hårde beskyldninger”. Altså IKKE som en konsekvens af foredragets indhold. Kun af frygt for reaktionerne.

Jeg tager til efterretning, at Athenas dermed bøjer sig for en shitstorm, men jeg mener også, at det er endnu et eksempel på en ekstrem farlig tendens i et land med ytringsfrihed, at der på den måde udøves censur for, hvad vi må tale om – og IKKE tale om. Samt hvem der overhovedet har ret til at sige noget. ”Shitstormerne” kræver jo i bund og grund, at jeg ikke må holde et foredrag og dermed ikke deltage i debatten.

Men jeg er ikke enig i at man skal bøje sig for den slags folkedomstole, så derfor har jeg aftalt med Athenas, at vores samarbejde gennem mange år ophører øjeblikkeligt.

Athenas har efter min mening rettet ind efter et krav om censur og endda bøjet sig for nogle meninger, som virksomheden, hvis formål jo er folkeoplysning, ikke selv har. Det har man gjort af hensyn til eget image og indtjening. Men til skade for demokratiet og retten til at ytre sig. Og det knæfald er det mest uhyggelige i denne sag.

Jes Dorph har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.

Vendte ikke retur
Foredraget hos Athenas skulle ifølge deres egen beskrivelse handle om Jes Dorphs oplevelser ved at blive stemplet som 'krænker', og hvordan han ser på en bevægelse, som han beskriver til at have 'trang til at udstille mænd som dårlige mennesker, der skal straffes hårdt'.

Athenas og Jes havde ellers beskrevet, hvad foredraget skulle handle om. Foto: Athenas
Athenas og Jes havde ellers beskrevet, hvad foredraget skulle handle om. Foto: Athenas

Ekstra Bladet har tidligere forsøgt at få en kommentar fra Athenas omkring beslutningen om at formidle et foredrag med Jes Dorph og hans syn på MeToo.

Her vendte bureauet ikke retur. Men efter artiklens offentliggørelse har Athenas henvendt sig med den - for Jes Dorph - triste melding.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller