Jesper Vollmer om skuddræbt kammerat: - Han sluttede på toppen

- Det er lidt, som når man siger til sine børn, at de skal stoppe, mens legen er god. Det må man sige, at han gjorde

- Jeg går rundt i sådan en boble. Det er som om verden går videre, men jeg er helt gået i stå. Jeg er tilskuer til det hele, siger Jesper Vollmer, der er knust over tabet af sin bedste ven. Foto: Foto: Klaus Bo Christensen
- Jeg går rundt i sådan en boble. Det er som om verden går videre, men jeg er helt gået i stå. Jeg er tilskuer til det hele, siger Jesper Vollmer, der er knust over tabet af sin bedste ven. Foto: Foto: Klaus Bo Christensen

Siden Jesper Vollmer var 12 år har han kendt den 43-årige betjent, der onsdag mistede livet, efter han var blevet ramt af et skud i hovedet.

- Vi mødtes i karateklubben i Solrød. Han var vildt talentfuld, men bare et lille fnug den gang. Vi fandt hurtigt sammen, og alle så op til ham. Han fik det sorte bælte allerede som 15-årig, fortæller Vollmer om sin bedste ven.

Kongehusets tidligere køkkenchef fortæller, at lige meget hvad hans nu afdøde kammerat kastede sig ud i, så gik han all in.

- Han har en vilje og et engagement, som ingen andre, siger Jesper Vollmer, der stadig taler om sin ven i nutid.

- Om det er på hans arbejde, i sporten eller når det handler om venner eller familien, så er han der 100 procent. Altid, siger han.

Danske kendte Annette Heick ødelagt af sorg: - Han var min mands bedste ven

Sidst Jesper Vollmer så betjenten, der blev skudt foran Politigården i Albertslund, var i lørdags.

- Vi var til julefrokost alle os drenge. Vi plejer at starte med en aktivitet, og så spiser vi bagefter. Der var fodbold på programmet i år, og lige der er jeg en klods om benet for tiden, så jeg kom lidt senere, siger Annette Heicks mand, der for to år siden brækkede nakken under en ferietur i Thailand. Og selvfølgelig var Jesper Vollmers ven klar med masser af støtte.

- Han var med hele vejen, da jeg lagde mig ned. Flere af mine andre venner og bekendte kunne ikke rigtigt forstå min måde at reagere på. Men det gjorde han. Han har kendt mig altid, så jeg behøvede ikke en gang at forklare det, siger han.

Jesper Vollmer beskriver, hvordan han tydeligt kunne mærke på sin kammerat i lørdags, at han var glad.

- Som mange andre har han været igennem nogle turbulente år i sit liv med skilsmisse og sådan nogle ting. Men nu var alt bare godt. Han havde lige købt nyt hus med sin kæreste. De skulle giftes til sommer. Hans børn havde det godt, og han var rigtig glad for sit job, siger han og tager en dyb vejrtrækning.

Foto: Privat/Klaus Bo Christensen Krimi Sender rørende besked til sin barndomsven: Himlen har fået en stjerne tilbage

- Det er lidt, som når man siger til sine børn, at de skal stoppe, mens legen er god. Det må man sige, at han gjorde. Han sluttede på toppen, siger Jesper Vollmer og bliver stille igen.

På lørdag skal Jesper Vollmer og hans nærmeste venner mødes igen. Det bliver hårdt, for der kommer til at mangle en i selskabet.

- Men jeg tror, at det bliver godt for os at ses, så vi holder fast i aftalen om at mødes til en gang glögg. Vi tager børnene med, for han spillede også en stor rolle for dem. De har også brug for at sørge og tale sammen.

Især Jesper Vollmer og Annette Heicks yngste søn, Storm, var fuldstændig forgabet i betjenten, der kun blev 43 år.

- Det har været rigtig hårdt for Storm. Han har grædt meget. Storm er bidt af en gal politimand og havde fået slips og skuldermærke af ham. Min søn har et billede hængende af ham – af sit store idol, siger Jesper Vollmer, der allerede har besluttet, at både syvårige Storm og hans storebror Elliot skal med til begravelsen.

- De skal have lov til at sige ordentligt farvel. Det har vi alle sammen brug for, siger han.

- Det er så tragisk, at han ikke er her mere. Jeg forstår det slet ikke, siger Ronni Garner om politimanden, der kun blev 43 år. Foto: Anthon Unger Danske kendte Dansk sanger om afdød betjent: - Han var virkelig en sød fyr