Jim Lyngvild anmelder mand til politiet: 'Jeg føler mig enormt krænket'

Nu har Lyngvild politianmeldt Valhalla-kommentaren

'Jeg er SÅ træt af at folk
'Jeg er SÅ træt af at folk "bare" kan skrive hvad de vil - UDEN skelen til konsekvenserne,' skriver Jim Lyngvild på Facebook. Foto: Daniel Hjorth

Det er ikke nyt for Jim Lyngvild, at bølgerne kan gå højt på de sociale medier omkring ham og hans person, men en nylig kommentar fik bægret til at flyde over for modekommentatoren.

I formiddags har han anmeldt manden bag den til Fyns Politi. Det bekræfter en mail med emnet 'Trussel', som Ekstra Bladet har set et skærmprint af.

På Facebook-siden 'Fuck Heaven And Hell I'm Going To Valhalla' blev der delt en video med Jim Lyngvild, hvor han viste sit hus frem. Det fik en mand til at skrive:

'Ja meget flot hus ... og en idiot der bor i det ... Ham vil jeg da gerne møde med et våben i hånden og sende ham til Valhala'.

(Artiklen fortsætter under billedet)Tror ikke det er en joke

Eftersom Valhal i nordisk mytologi er hjemsted for de vikinger og krigere, der dør i kamp, er Jim Lyngvild ikke i tvivl om, at manden siger, at han vil slå ham ihjel.

Han har anmeldt truslen af principielle årsager, forklarer han.

- Jeg føler mig ikke truet af det, jeg er en voksen mand, men jeg føler mig enormt krænket. Det er blevet fuldstændig frit at sige lige præcis, hvad man vil på internettet, og det synes jeg er enormt krænkende. Ja, jeg siger også min mening på nettet, men der er stor forskel på at sige sin mening og så komme med trusler om at likvidere mennesker. Den grænse der, den bliver bare overtrådt oftere og oftere, siger han til Ekstra Bladet.

- Du tænker ikke, at det bare kan være en joke?

- Nej, nej, nej. At sige: 'Jeg vil gerne myrde dig med et våben', det har kun én betydning. Jeg tror virkelig, han mener det. Han vil gerne være sådan lidt rocker-sej, og det har altså også en konsekvens, siger Jim Lyngvild.

'Dumme mennesker får lov til at tale frit'
Jim Lyngvild er generelt træt af den tone, som nogle danskere lægger for dagen på nettet.

- Selv dumme mennesker får lov til at udtale sig helt frit, og det er ikke fordi jeg er bange, jeg vil bare ikke finde mig i det mere. Jeg vil ikke finde mig i at blive truet på livet. Vi er simpelthen kommet for langt ud med det, der bliver udtalt i det offentlige rum, siger han.

- Jeg bliver konstant bombarderet med injurierende udfald. En sag som denne her kunne måske være med til at folk lige tænker sig om en ekstra gang, inden de trykker 'enter', siger Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild svarede i første omgang på mandens kommentar, men eftersom Facebook-siden har valgt at blokere manden efter hans kommentar, er den ikke længere synlig.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra manden, der skrev kommentaren, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Ramt af karma: I 2013 deltog Jim Lyngvild i Ekstra Bladets reality-program 'Paparazzi'. Her råbte en mand, at Jim Lyngvild var en nar, og efterfølgende kørte manden ind i en pæl på sin cykel