Jim Lyngvild erobrer verden

Modediktatoren har indgået fem-årig aftale med et af verdens største whisky-mærker, og så skal han være tv-star i Kina

De telefon-opkald jeg får hver dag... (Foto: Jan Unger)
De telefon-opkald jeg får hver dag... (Foto: Jan Unger)

- Det er lige så stort, som hvis Rolls Royce ringede og spurgte, om jeg ville designe en Rolls Royce.

Siger Ekstra Bladets modediktator, Jim Lyngvild, der nærmest ikke fatter, hvad der sker omkring ham for tiden, og han indrømmer - selvom han gør alt, hvad han kan - at det kan være svært at bevare jordforbindelsen i det fynske landskab, hvor han til dagligt opholder sig.

'NU græder jeg... Næsten... Af lykke', skriver han på Facebook om en fem-årig aftale, han netop har indgået med den skotske whisky-gigant Highland Park - et af de fineste whisky-mærker i verden.

- Jeg kan ikke sige så meget om samarbejdet endnu. Udover, at der kommer en øl fra mit eget bryggeri til efteråret som led i samarbejdet, men det er kun første raket på et meget større samarbejde, som fra næste år virkelig vil sætte Highland Park og Jim Lyngvild på verdenskortet, siger modemanden.

Fylde viking i Highland
- Jamen, brygger du whisky?

- Nej, jeg er designer. Så kan man spørge, hvad står Highland Park for? Det står for vikinger, og hvad er så mere naturligt end at spørge Danmarks mest kendte viking, om han vil være med til at fylde noget viking i Highland Park.

Underholdning Jim Lyngvild om Oscar-stjernerne: Vampyrer, kludekoner og satin-monstre

En viking til skotterne. (Privatfoto)
En viking til skotterne. (Privatfoto)
 

- Highland Park har har whisky-mærker til 250.000 kroner pr. flaske og er jo skotsk national-arv, som jeg kommer og piller ved.

Underholdning Jim Lyngvild om MGP: Meld de klude til politiet!

- Det vil svare til, at en eller anden englænder skulle komme og pille ved Lurpak-smør. Det vil mange danskere nok rynke på næsen ad. Så det er med ærefrygt og stor ydmyghed, jeg har sagt ja til at indgå i et samarbejde med dem.

TV-star i Kina
Men det er ikke kun skotterne, der er ude efter Lyngvild. Det rykker også alvorligt i Kina, efter at han sammen med Copenhagen Furs vandt prisen for det smukkeste show ved Shanghai Fashion Week i april.

Til efteråret skal han medvirke i to store kinesiske tv-show, som begge har med mode at gøre.

Det ene er 'Topmodel China', hvor han skal være den ene af de faste dommerne.

Det andet program hedder 'The Muse Dress', et 'X Factor for top-designere', kalder Lyngvild det.

Underholdning Jim Lyngvilds dom: Tarveligt, Eva og Martin!

Jim skal være ambassadør for modebranchen i Kina. (Søndags Magasinet)
Jim skal være ambassadør for modebranchen i Kina. (Søndags Magasinet)

I programmet får fem af Kinas hotteste designere - og en af dem er altså Jim Lyngvild - hver tilknyttet en muse blandt fem af Kinas hotteste kvinder, 'det kan være Lina Rafn og Lene Nystrøm-typer', siger Lyngvild, og så skal hvert hold konkurrere om at lave den bedste tøj-kollektion.

Rolls Royce også interesseret
- Jeg kommer til at skulle være i Kina i hvert fald et par uger om måneden fra nu af og frem til november, siger Jim Lyngvild.

- Der er gang i det, må man sige?

- I den grad, og grunden til jeg snakker om Rolls Royce, er, at jeg ved, at Rolls Royce i Kina har lagt en føler ud, om jeg kunne tænke mig at samarbejde med dem.

'Lille Jim Lyngvild fra Danmark' har vind i sejlene. (Foto: Jan Unger)
'Lille Jim Lyngvild fra Danmark' har vind i sejlene. (Foto: Jan Unger)
 

- Jeg kan næsten ikke tro, det er virkeligt. De telefon-opkald, jeg får hver dag... Det er helt vildt. Meget af det må jeg sige nej til. Men at gå fra at være lille Jim Lyngvild fra Danmark, som hele modebranchen nærmest har gjort nar af og forsøgt at holde nede, og så til at være den, der får lov til at være ambassadør for moden i hele Kina. Det er helt surrealistisk.