Jim Lyngvild i dyb sorg: - Jeg føler mig som den værste bøddel

Klokken fem i aften skal Jim Lyngvild tage en smertefuld beslutning. Et stort, slikkende og logrende familiemedlem skal aflives til stor sorg for Jim og hans mand, Morten Paulsen

Jim Lyngvild med sine elskede hunde. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Jim Lyngvild med sine elskede hunde. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Følg Danske kendte

I Jim Lyngvilds vikingeborg, Ravnsborg, har han og hans mand megen glæde af deres to kæmpe granddanois-hunde, Ask og Aik. Desværre står Jim Lyngvild med en svær beslutning, der påvirker parret meget.

- Den seneste måned har han ikke kunne holde på sin afføring. Det er det mest værdige at gøre for Ask. Det er tid til at sige, nu er det slut. Men hold kæft, hvor er det hårdt, og hold kæft, hvor har vi tudbrølet meget, fortæller en berørt Jim Lyngvild til Ekstra Bladet.

Kendishund
Den efterhånden landskendte granddanois Ask på ni år er sammen med Aik på tre år blevet kendt både på tv i 'Mig og min hund' og på de sociale medier, men også som en seværdighed når folk besøger Ravnsborg.

- Det mærkelige ved Ask er, at det ikke kun er vores hund, jeg ved godt, det lyder åndssvagt, men det er jo hele Danmarks hund. Det er måske Danmarks mest fotograferede hund, fortæller Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild og hans to hunde, Ask og Aik. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Jim Lyngvild og hans to hunde, Ask og Aik. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Jim Lyngvild om begravelses-kaos: Dit gamle røvhul

Ubeskrivelig kærlighed
Jim Lyngvild, fortæller også, at Ask var et spontant køb, da de kun skulle have haft én hund. Men alligevel er han den, der har levet længst, og som Jim Lyngvild og hans mand har skabt et stærkt bånd til.

- Jeg føler mig som den værste bøddel, jeg tager et liv, som jeg elsker mere end noget andet. Der er kun et andet væsen, jeg elsker højere i verden, og det er Morten, ellers er der ikke andet, jeg elsker lige så højt som Ask.

Jim Lyngvild har allerede delt med flere bekendte, at Ask er syg og skal aflives. Det har været en stor hjælp for ham og hans mand, at de har delt sorgen og får trøst og forståelse fra andre.

- Forfatterinden Sara Blædel skrev en besked til os, hvor der så fint stod: Tårer er betalingen for kærlighed. Og det er fuldstændig rigtigt. Når man har kærlighed, så er det eneste, der kræves tilbage, det er, at man kommer til at græde.

- Det nemmeste er at blive opslugt af sin egen sorg, og det får man simpelthen ikke noget ud af. Man skal nok komme igennem alle tårerne og tankerne, men man skal ikke grave sig ned alene, siger Jim Lyngvild.

Se Lyngvilds vanvittige hovedtatovering: Mor frygtede at jeg ville komme til at ligne en nynazist

For Jim Lyngvild går livet videre med flere projekter, men en ny hvalp er for stor en opgave lige nu. Om det skal være en granddanois næste gang, er Jim Lyngvild heller ikke så sikker på, da racens levetid på syv år er for lidt og tager for hårdt på ham, når der skal tages afsked.

Jim Lyngvild er ikke den eneste kendte dansker, der har mistet et kæledyr, der næsten føltes som et familiemedlem. I starten af juli mistede Stig Elling gravhunden Lui, som han kaldte for sit barn.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller