Jim Lyngvild: Jeg er ikke bøsse!

Modediktatoren bryder sig slet ikke om homoseksuelle, siger han i Facebook-video

Jim Lyngvild er træt af homoseksuelle. (Foto fra Facebook-video)
Jim Lyngvild er træt af homoseksuelle. (Foto fra Facebook-video)

Det meste af dagen i går kørte debatten om det retfærdige i, at DF'eren Mette Hjermind Dencker slettede et spørgsmål på sin Facebook-væg. Spørgsmålet var stillet af tv-værten Hans Pilgaard, der spurgte ind til folketingsmedlemmets tidligere udtalelser om, at det er unaturligt at være homoseksuel.

Fotos: Kenneth Meyer/Folketinget Dansk politik DF'er slettede kritisk kommentar fra tv-vært

Og nu sparker en anden DF'er - dog ikke folketingsmedlem - til ilden.

Ekstra Bladets modediktator er nemlig godt og grundigt trætte af homoseksuelle, der mener, at de skal have opmærksomhed og respekt kun på grund af deres seksualitet.

- Jeg er blevet tudet ørene fulde, hvilket jeg ofte gør, af homoseksuelles forældre, venner og bekendte, der mener, at jeg da er fuldstændig galt afmarcheret, når jeg stemmer Dansk Folkeparti, for jeg er jo homoseksuel. Og de vil jo nærmest gasse dem i gaskamre. De hader dem og synes, at de er forfærdelige, siger han i en video, som han har lagt op på Facebook.

Dansk politik Efter shitstorm: Her er DF'ers svar på Pilgaards spørgsmål

- Så er det, at jeg må sige, at ét, selvfølgelig gør de ikke det. Der er idioter over alt. Du kan altid i et parti finde mennesker, der har sagt noget om nogen, som man kan tage ud af en sammenhæng og kan sætte ind i noget. Og sådan er det. To, jeg bryder mig sgu heller ikke om homoseksuelle. Jeg bryder mig i hvert fald ikke om det her 'nu er jeg homoseksuel, se hvor spændende jeg er. Nu skal jeg bare have din respekt.' Gu' skal du ej! Du må gøre dig fortjent til din respekt. Du kan ikke knalde dig til din respekt!

Samtidig fortæller han, at han ikke vil have respekt bare fordi han er homoseksuel, men fordi han er medborger i Danmark.

- Jeg gør mine ting, som jeg gør, fordi jeg er et menneske i Danmark. Jeg er medborger. Jeg er tilfældigvis gift med en mand, fordi det var det menneske, som var det sødeste og dejligste menneske, jeg overhovedet kunne finde. Hold kæft, hvor har jeg været heldig med ham. Men jeg er ikke bøsse. Jeg gider ikke at have et ord trukket ned over hovedet på mig for at kunne sige, at se hvad jeg er, og jeg skal have al jeres respekt. Hold nu kæft!

Jim Lyngvild støtter de konservatives hårde kamp for genrejsning og udbredelse af det ifølge ham smukke konservative livssyn. (Foto: Sisse Stroyer) Danske kendte Derfor stemmer Jim Lyngvild på...

Indtil videre er videoen set af mere end 180.000, knap 5000 har liket den, mens den er blevet delt mere end 1000 gange.

Det betyder dog langt fra at alle er vilde med modediktatorens udmelding.

En af videoens delinger er lavet af Copenhagen Pride, der blandt andet skriver, at de på ingen måde støtter hans udmelding, men at de mener, at det er på sin plads med et modsvar.

Tennis Lyngvilds bodsgang: Undskyld, Caroline!

'Pia Kjærsgaard og DF var stærke modstandere af både homoseksuelles ret til at adoptere og til at blive viet i kirken. DF var også imod transpersoners ret til juridisk kønsskifte. Mette Hjermind Dencker har utvetydigt udtalt, at det at to personer af samme køn lever sammen 'strider mod naturens orden'. Noget hun dog bagefter fortrød at have skrevet, og så sent som i dag har korrigeret i MetroXpress til at homoseksuelle er 'nogle der afviger fra vores kultur'. Og fra folketingets talerstol spurgte hun under en debat om homoseksuelle forældrepar i 2013: 'Hvad bliver det næste? At man kan gifte sig med dyr?' skriver regnbue-organisationen på Facebook og fortsætter:

'Du siger også, at du ikke er bøsse. At du ikke gider have trukket et ord ned over hovedet. Det respekterer vi selvfølgelig. Du må have skiftet mening, siden du i 2013 insisterede på retten til at betegne dig selv som 'bøssekarl'. Det synes vi trods alt er en positiv udvikling i den sag, og som mennesker er vi så meget andet og mere end vores seksualiteter og kønsidentiteter, og det er jo præcis det vi kæmper for hos Copenhagen Pride.'

Danske kendte Ellevild Lyngvild om reality: De er de nye Jesus og Maria