Jim Lyngvild raser: Giv mig for fanden noget fred i min vikingeborg

Når man bor i et ikke helt almindeligt hjem, så kan man forvente, at folk gerne vil se 'giraffen'. Nu er det bare blevet for meget for Jim Lyngvild

Jim Lyngvild savner privatliv på sin vikingeborg. Foto: Per Lange
Jim Lyngvild savner privatliv på sin vikingeborg. Foto: Per Lange

Dansk tv-darling ikke til at kende

Tv-stjerne hasteopereret efter chokbesked

Et skilt i indkørslen med ordet 'Privat' burde være nok til, at folk forstod, at der er tale om privat grund. De skal vende om og køre et andet sted hen, for her er de ikke velkomne. Jim Lyngvild oplever ofte, at folk kører ind på gårdspladsen til Ravnsborg for at få styret deres lyst til at se den berømte vikingeborg. I sidste uge var det en håndfuld turister, der fik modediktatoren til at fatte tastaturet og komme med en opsang på Facebook.

I går blev grænsen så mere end bare overskredet for modeikonet. En fremmed mand gik nemlig direkte ind i køkkenet for at tage billeder af det private hjem.

- Normalt kører folk 'bare' ind på gårdspladsen, hvilket stadig ikke er okay. Det her er min private vikingeborg, og jeg har også ret til et privatliv, fortæller Jim Lyngvild.

Jim og hans partner, Morten, har ellers gjort alt for at holde nysgerrige sjæle væk fra deres grund. De forskellige tiltag har bare ikke hjulpet. Der er både en stor port ved indkørslen og skilte, som fortæller, at dette er privat område.

- Der er sat mange kameraer op på grunden, så vi kan holde øje med dem, der kommer ind, og hvor de går hen. Det har vi følt os nødsaget til, da folk ikke respekterer, at Ravnsborg er et privat hjem, siger Jim Lyngvild.

Ravnsborg er en populær destination. Foto: Privat/Jim Lyngvild
Ravnsborg er en populær destination. Foto: Privat/Jim Lyngvild

Elvis lever: Her er konspirations-teorierne

Ifølge Jim Lyngvild er problemet blevet større, efter hans gudetempel stod færdigbygget. Han fortæller, at der ikke er blevet bygget andre gudetempler de sidste 1000 år, og at folks interesse for at se seværdigheden er kæmpestor. Det er især turister fra Nord- og Sydamerika, som er problemet med den ulovlige indtrængen på Ravnsborg.

Jim Lyngvild og Morten ved, at folk er meget interesserede i deres vikingeborg, og derfor holder de også åbent hus-arrangementer på Ravnsborg.

- Vi inviterer folk ind i vores hjem hvert år i den første weekend i juni. De to første weekender i december, i år, har vi også åbent. Så der er rig mulighed for, at man kan komme og tage en masse selfies uden at krænke vores privatliv, fortæller Jim Lyngvild.

Kræftsyg radiovært trækker stikket