Joan Ørting: Jeg skal skilles

Sexologen og hendes mand er gået fra hinanden, fordi han har brug for at være sig selv, siger hun

I løbet af sit ægteskab havde Joan Ørting i et halvt års tid en kæreste ved siden af. (Foto: Mogens Flindt)
I løbet af sit ægteskab havde Joan Ørting i et halvt års tid en kæreste ved siden af. (Foto: Mogens Flindt)

15 års ægteskab er slut for Joan Ørting og Carsten Islington, skriver BT.

Den 55-årige sexolog har i et par måneder boet alene på sin bondegård på Langeland, mens ægtefællen har boet i en lejlighed i København. Søndag blev skilsmissepapirerne sendt af sted.

- Det er ikke fordi, vi ikke holder af hinanden længere, eller at kærligheden er væk, men Carsten havde brug for at være sig selv. Han har jo støttet mig i så mange år, siger Joan Ørting til Ekstra Bladet.

 

Her er Joan Ørtings Langeland

Det nu forhenværende par skabte overskrifter, da det i 2009 fortalte, at Joan havde fået en elsker med Carstens accept.  Men der var ikke tale om et åbent ægteskab, understreger Joan Ørting.

- Uden Carsten var jeg aldrig kommet til at bo på landet, siger Joan Ørting. Parret har boet ti år på Langeland. (Foto: Linda Johansen)
- Uden Carsten var jeg aldrig kommet til at bo på landet, siger Joan Ørting. Parret har boet ti år på Langeland. (Foto: Linda Johansen)

- Der skete bare det, da vi havde været sammen i otte år, at jeg mødte denne her tantra-fyr, som jeg spurgte Carsten, om jeg måtte være sammen med. Det fortalte vi åbent om i Ekstra Bladet, og det rystede os, at folk havde så mange meninger om det, siger hun.

Ørting om Kristiansens kærlighedsproblemer: Det vil ske igen

- Mange var imod Carsten og sagde, at han ikke var mand nok. Og jeg var ond, fordi jeg udsatte ham for det. Det er okay, at folk har meninger, men det var voldsomt at komme igennem. Alle tror, vi har levet i et åbent forhold, men det har vi altså ikke. Det var et monogamt forhold, men der var et halvt år, hvor jeg blev inspireret ud i det tantriske, siger Joan Ørting om den periode, hvor hun havde en elsker.

Joan Ørting - usexet regnskab

 Selv om sexologen nu er single, skal vi ikke regne med at se hende på diverse datingsites.

- Absolutely not! Nu skal jeg lige være single et stykke tid og stå i mit eget lys. Jeg skal lige sunde mig lidt og være i forhold med mig selv. Vi er så vant til at tænke, at kærlighed skal komme udefra, men nu vil jeg øve mig i at skabe kærlighed dér, hvor jeg er, siger Joan Ørting.

Ørting skuffet over Gangnam-reklame

Se det sexlegetøj som Ekstra Bladets sexperter anbefaler - både til par og til manden - i videoerne nedenfor:

Sexlegetøj til par

Sexlegetøj til mænd