Joan Ørting udsat for ulækkert hærværk: Hvem er efter mig?

Når en person forsøger at skrabe dit navn af, så begynder det at blive uhyggeligt, siger den kendte sexolog

Joan Ørting blev udsat for hærværk i nat. Foto: Henning Hjorth
Joan Ørting blev udsat for hærværk i nat. Foto: Henning Hjorth

Flere skræmmende hændelser har på kort tid ramt sexologen Joan Ørting, der nu sidder forbløffet tilbage og spørger sig selv; hvem er efter mig?

For godt en måned siden hang der en død rotte på hendes hoveddør og dinglede. Forleden dag stod en ukendt mand og bankede på hendes dør og vinduer for at komme i kontakt med hende. Og i nat var den gal igen.

Livsvigtige tricks: Undgå utroskab fra din kvindelige partner

En ukendt gerningsmand stak sit lem ind gennem brevsprækken til hjemmet på Christianshavn og badede gulvet i urin. I samme ombæring er dørtelefonen blevet ødelagt og hendes navn forsøgt skrabet af dørskiltet.

- Det er mærkeligt, for jeg var i huset i nat, så det er sket, mens jeg lå og sov. Der er meget tis, og han har fjernet skiltet, der viser, hvem der bor i huset. Jeg har også et andet skilt, hvor han har prøvet at kradse mit navn væk med en genstand. Det er væmmeligt, siger Joan Ørting, der har politianmeldt nattens hændelse.

Der gik lidt tid, før sagens alvor gik op for hende.

- Først tog jeg det roligt, for det kan jo ske, at der er en, der stikker sin tissemand ind gennem brevsprækken. Så først tænke jeg faktisk mest over, hvordan det kunne lade sig gøre uden at blive set, for han må have tisset længe. Jeg troede bare, det var en wierdo, siger Joan Ørting.

Joan Ørtings nye job: Vender tilbage til gammel stilling

Men da hun så sit navn forsøgt kradset væk, gik alvoren op for hende, og den kendte sexolog har svært ved ikke at tage det personligt.

- Når en person forsøger at skrabe dit navn af, så begynder det at blive uhyggeligt. Jeg føler i hvert fald, at han har været ude på at krænke mig. Jeg har efterhånden prøvet nogle mærkelige ting. Jeg er også blevet spyttet i hovedet engang, hvor jeg gik ved søerne og trak min cykel, siger hun og fortsætter:

- For en måneds tid siden hang der en død rotte på min dør, som en eller anden havde hængt op, så der er nogen, der er ude efter mig. Jeg ved ikke, hvem det er. Kun at det er en person med en tissemand, for en pige kan ikke lave den der gennem brevsprækken, siger hun.

- Er du bange?

- Jeg er ikke den bange type, men jeg bliver alligevel lidt bange, for der var også en forleden dag på Langeland, hvor jeg også bor, der parkerede sin bil ude foran min dør klokken halv ti om aftenen. I 20 minutter bankede han på min dør og min rude, og det var altså en mand, jeg ikke kendte. Han skrev så i et brev, at han gerne ville se mig og se, hvem jeg var. Nu er der en, der skraber mit navn af. Hvem er efter mig, spørger hun.

- Hvorfor tror du, at det går ud over lige netop dig?

- Det ved jeg ikke. Hvad har jeg gjort? Jeg taler jo om sex, og det er et ret voldsomt tema for nogle, men jeg aner ikke, hvem det er. Det kan jo også være forskellige mennesker, der har gjort de her ting, siger hun.