Joey Moe i vildt skifte

Hitmageren Joey Moe springer ud i en ny karriere

Popmusikeren Joey Moe skal være instruktør-assistent på en ny udgave af en filmklassiker. Foto: Stine Tidsvilde
Popmusikeren Joey Moe skal være instruktør-assistent på en ny udgave af en filmklassiker. Foto: Stine Tidsvilde
Følg Danske kendte

De fleste kender amagerdrengen Joey Moe som Danmarks ukronede popstjerne, men nu kaster han sig ud i et nyt spændende projekt.

Han skal nemlig til at begå sig i filmverdenen, når han til august skal være instruktørassistent på den kommende udgave af klassikeren 'Busters Verden'. Det skriver han på Instagram.

Han har stået foran kameraet i 15 år og udgivet otte plader, men alligevel brænder hans hjerte mere for at stå bag kameraet.

Joey Moe har altid haft en pulserende drøm om at folde sig ud som instruktør, og derfor er det en stor mulighed for ham.

- Det er det vildeste i verden, der går ikke et sekund på dagen, hvor jeg ikke har optur over det. Det er ligesom at være en divisionsspiller, der får lov til at træne med i Superligaen, jeg er meget beæret, siger Joey Moe til Ekstra Bladet.

Over for Ekstra Bladet fortæller han, at det er en uforløst drøm at kunne få lov til at formidle historien gennem film, og at han det sidste halvandet år har sået en masse frø i branchen.

- Jeg er også i gang med at skrive på mit eget projekt. Jeg har fundet ud af, jeg bedre kan forklare og formidle mine visioner ved at stå bag kameraet i stedet for foran.

Ikke noget nyt
Men det er ikke helt nyt for ham at skulle instruere foran et kamera, han har nemlig selv været med til at lave mange af sine musikvideoer.

Hårdt ramt: - Det er ikke skidegodt

Ud over, at han skal være instruktørassistent på filmen, bliver det også ham, der skal skrive titelsangen.

- Jeg skrev sangen under aftensmaden og blev nødt til at forlade bordet og køre i studiet for at indspille sangen. Det er sket 20 gange i min karriere, at nummeret bare skriver sig selv, siger Joey Moe og tilføjer:

- Det er samme fortolkning revurderet til et moderne lag. Jeg sad selv med våde øjne og lyttede til den. Jeg er i tvivl, om jeg synger til Buster, min søn eller mit barnehjerte.

Han fortæller også, at første linje i sangen er 'Hey Buster, husker du stadigvæk at drømme?'.

Stopper ikke med musik
Men selvom han kaster sig ud i en ny karriere, stopper han ikke med at lave musik.

- Jeg har skrevet en masse nye sange under karantænen. Der bliver udgivet rekordmange ting det næste halve år. Der er også et lag før Buster, jeg skal nemlig lave en kortfilm i juli, fortæller han.

Dansk filmklassiker genindspilles

Den oprindelige film 'Busters verden', som Bjarne Reuter har skrevet bogen bag, havde premiere i 1984 med Bille August i instruktørstolen og Peter Schrøder, Buster Larsen og Ole Thestrup på rollelisten.

Den nye film, 'Buster', som bliver instrueret af Martin Miehe-Renard, får biografpremiere 17. juni 2021.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.