Johan fra 'Nybyggerne' vil advare unge fartdjævle

Johan Berlin har fået overvældende mange henvendelser de seneste dage. En af dem er fra Rådet For Sikker Trafik

Følg Underholdning
Følg Danske kendte

De seneste dage er Johan Berlins liv blevet samtaleemne i Danmark.

Tirsdag stod den kærlige familiefar med det store overskud fra TV2-serien 'Nybyggerne' frem i Ekstra Bladet og fortalte om den tragiske trafikulykke, der i 2004 kostede hans daværende kæreste, en kammerat og et ufødt barn livet. Og ikke mindst om, hvordan han er kommet videre og har valgt at leve sit liv med masser af positiv energi.

Johan fra Nybyggerne: Vanvidsbilist kørte min kæreste ihjel

Hans hudløst ærlige fortælling har rørt mange og siden er det væltet ind med reaktioner til både Johan Berlin og hans kone, Christel.

- Jeg har fået rigtig mange henvendelser på Facebook og også en del personlige. Det er både mennesker, der selv var berørt af ulykken den gang, og folk som bare er blevet inspireret af den måde, som Christel og jeg lever vores liv på, som har kontaktet mig, fortæller han til Ekstra Bladet.

Det er med andre ord strømmet ind med klap på skulderen til Johan Berlin. Hans måde at kæmpe sig gennem sorgen på og komme ud på den anden side som et helt og ikke mindst lykkeligt menneske, er i den grad blevet bemærket!

TV: Johan fra 'Nybyggerne' efter dødsulykke: Man skal ikke skamme sig over at elske igen

- Folk har været glade for at kunne læse, at jeg er kommet videre. Og så synes de, at det er sejt af Christel, at hun bakker mig sådan op. Jeg må sige, at vi faktisk er ret stolte over, at folk kan se, at vi stråler af glæde og varme, siger han.

Blandt de mange henvendelser, Johan Berlin har fået, er en fra Rådet For Sikker Trafik. Organisationen vil gerne have ham til at holde foredrag om ulykken – til skræk og advarsel for unge mennesker med fart i blodet.

- Jeg har tænkt over det og jeg kan mærke, at jeg har lyst til det. Jeg har overvejet det før, men jeg tror at tiden er rigtig nu. Det er virkelig vigtigt, at unge mennesker kan forstå, hvad konsekvensen kan være, hvis de kører ræs inde i en by, siger han.

- Man skal give sig selv lov til at sørge, men skal også huske give sig selv lov til at være glad og turde elske, når man begynder at blive klar til det igen. Det er ikke noget, man skal skamme sig over, siger Johan Berlin. (Foto: Jonas Olufson)
- Man skal give sig selv lov til at sørge, men skal også huske give sig selv lov til at være glad og turde elske, når man begynder at blive klar til det igen. Det er ikke noget, man skal skamme sig over, siger Johan Berlin. (Foto: Jonas Olufson)
 

Foredrag
Der er også kommet opfordringer til, at Johan og Christel som par skal holde foredrag om, hvordan de lever et så harmonisk og positivt liv sammen.

- Det skal jo helst ikke blive for selvfedt – og alle har jo deres måde at leve på i et parforhold. Men hvis vi kan være med til at inspirere og motivere andre, er det måske værd at over veje. Man skal huske på, at livet et så fedt, så hvorfor gå og mugge over, hvem der skal støvsuge. Det gider vi i hvert fald ikke bruge vores tid på, siger han.

For Johan Berlin har de seneste dage været 'lidt mærkelige rent følelsesmæssigt', som han selv udtrykker det. Der er blevet ribbet godt og grundigt op i fortiden.

- Men sidder der bare én og finder håb og kan det holde unge mennesker fra at køre ræs, er det det hele værd!

Johan og Christel har besluttet, at der ikke findes dårlige dage. (Foto: Jonas Olufson)
Johan og Christel har besluttet, at der ikke findes dårlige dage. (Foto: Jonas Olufson)

Brønshøj-ulykken

To bilister kører den 30. oktober 2004 omkring klokken 21 ræs på Frederikssundsvej i Brønshøj.

Den ene bilist rammer to par, der kommer gående. Tre personer bliver ramt og slynget op i luften. Den ene kvindes støvle bliver senere fundet 212 meter fra ulykkesstedet.

Den ene bil - en mørk BMW bliver aldrig fundet - mens den unge 21-årige mand, der kørte ulykkesbilen, sin fars Ford Escort, bliver anholdt og varetægtsfængslet.

Han kørte 73 kilometer i timen på ulykkestidspunktet.

Ulykken koster en 25-årig mand, en 24-årige kvinde samt et 26 uger gammelt foster livet.

I juni 2005 beslutter et nævningeting ved Østre Landsret at straffe den unge dødsbilist med tre års fængsel. Dommen ankes.

Den 10. januar nedsætter Højesteret straffen til to års fængsel. Den dømte mister kørekortet i fem år.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind