Julekalenderstjerne: - Ja, jeg har en kæreste

Den ene er afsat, den anden dater og den sidste er single....

Kun en af de unge håbefulde skuespillere fra 'Den anden verden' er afsat. Foto: Mogens Flindt
Kun en af de unge håbefulde skuespillere fra 'Den anden verden' er afsat. Foto: Mogens Flindt

Der udspiller sig lidt af et kærlighedsdrama i årets julekalender på DR1. Faktisk flere.

Tvillingesøstrene Sara og Anna er på skift vilde med i teater-hugget Janus, der dog i starten er afsat til lyshårede Emma.

Til at begynde med er det Sara, der bliver spillet af 16-årige Caroline Vedel, som er helt væk i Janus. Men i 'Den anden verden' forelsker hun i prinsen i eventyrverdenen, og så er det pludselig søster Anna, der får øjnene op for Janus, der bliver spillet af Jacob August Ottensten.

Mød de nye julekalender-stjerner

Det er ikke kun i 'Den anden verden', at den der kærlighed kan være forvirrende for de unge skuespillere fra julekalenderen.

- Om jeg har en kæreste? Ha ha...altså det er vel meget normalt, at man i gymnasiet, som jeg går i, flirter lidt med pigerne. Jeg tror, at det er svært sådan et sætte mærke på. Man siger nok mere, at man har noget kørende. Man dater, men man er ikke ligefrem kærester, siger 18-årige Jacob August Ottensten og vil ikke afsløre flere detaljer.

Anderledes klar i spyttet er Caroline Vedel.

- Ja, jeg har en kæreste. Han hedder Frederik og vi har været sammen i nogle måneder. Han er også i filmbranchen, og det er her vi har mødt hinanden, siger 'Den anden verden'-stjernen.

Fanny og Caroline er tvillinger i julekalenderen. I virkeligheden er de meget nære veninder. Foto: Mogens Flindt
Fanny og Caroline er tvillinger i julekalenderen. I virkeligheden er de meget nære veninder. Foto: Mogens Flindt

Fanny Leander Bornedal, der spiller tvillingesøster Anna, er til gengæld single, fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Nej, jeg har ingen kæreste, siger hun.

Snusfornuftige kalenderbørn: Sådan bruger vi pengene

Julekalenderen har de seneste par uger fået en del kritik for at være for uhyggelig og ujulet. Alligevel er der nu international interesse for de 24 afsnit, hvor Grimms eventyr får lov til at udfolde sig.

En række tv-stationer i blandt andet Holland, Japan, Rusland, Tyskland, Frankrig, Letland, Estland, Israel, Island og Polen har bedt om at få julekalenderen til gennemsyn. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

TV-kanalen ARTE i Frankrig har allerede købt 'Tidsrejsen', som over en million seere fulgte for to år siden på DR1, og planen er, at franskmændene i løbet af juleferien skal se julekalenderen under titlen 'Les Pièges du Temps'.

I Island bliver der i år vist hele to tidligere DR-kalendere. RUV, der er Islands svar på DR, viser både 'Pagten' og 'Absalons Hemmelighed', som blev vist på DR1 første gang i henholdsvis 2009 og 2006.