Julie Berthelsen håber på grønlandske stemmer

Julie Berthelsen dansede stort set aldrig, da hun voksede op på Grønland

Klokken er kun 16 i Grønland, når Julie skal danse, men hun håber alligevel, at der bliver fulgt med fra øens beboere. Foto: Philip Davali
Klokken er kun 16 i Grønland, når Julie skal danse, men hun håber alligevel, at der bliver fulgt med fra øens beboere. Foto: Philip Davali
Følg Danske kendte

Diskodans i ungdomsklubben er det tætteste sangerinden Julie Berthelsen har været på at lære at bevæge hofterne og snurre rundt til musikken.

Da hun voksede op på Grønland var der ikke en egentlig dansekultur, og sangerinden husker heller ikke, at hendes veninder dansede i deres fritid.

- Det eneste dans, jeg overhovedet har haft, var i ungdomsklubben til fredagsdisko. Det var jo ikke særligt professionelt, griner Julie Bertelsen.

Her er årets 'Vild med dans'-par

- Jeg ved, at der er danseskoler og lignende nu, så der er kommet lidt kultur omkring det. Men det var der ikke rigtigt, da jeg var barn og ung, fortsætter hun.

Den manglende dansetræning var også noget, der bekymrede sangerindens far, da han fik at vide, at hun havde takket ja til at deltage i tv-programmet Vild med dans.

- Min far sagde med meget bekymret mine: 'Lille skat, du har holdt udstillinger, lavet modeshows, skrevet sange, lavet koncerter, skulpturer og alle mulige malerier. Men du har aldrig danset', fortæller Julie Berthelsen.

- Og det er egentligt rigtigt. De har været tvangsindlagt til at deltage i en masse ting, da jeg var barn, men jeg har aldrig tænkt på at lave et danseshow. Det er egentligt underligt, men det får jeg da indhentet nu, griner hun.

Den 37-årige sangerinde fik sit gennembrud i talentkonkurrencen 'Popstars' og senere kunne man opleve hende som korleder i konkurrencen 'AllStars'.

Bookmaker: Her er 'Vild med dans'-vinderen

Hjemlig support
Dengang var den grønlandske befolkning en stor støtte, og hun håber også, at seerne i hendes hjemland vil se med og gribe til tasterne, når hun i løbet af efteråret skal dyste på dansegulvet. Hun ved dog endnu ikke, om det kan lade sig gøre.

- Jeg har spurgt til det, fordi jeg får spørgsmål om det på min blog og på Facebook. Det vil være fint, hvis de kan. Support hjemmefra er altid dejligt, siger Julie Berthelsen.

De grønlandske seere skal sætte sig foran fjernsynet klokken 16.00 hver fredag, hvis de skal følge sangerindens dansedebut live, og det kan blive en udfordring.

- Jeg ville da elske, hvis de så med, men det er ikke noget, vi bare skal regne med, for det er et svært tidspunkt for dem. Men jeg håber det da, og vi har brug for alle de stemmer, vi kan få, siger hun.

'Every little part of me'-sangerinden vil heller ikke tage for givet, at de grønlandske seere stemmer på hende, men hun håberat imponere både dommere og seere, så hun kan nå så langt i programmet som muligt.

Julie Berthelsen skal svinge hofterne med den professionelle Marc Maribo, når 'Vild med dans' skydes i gang fredag den 9. september.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?