Julie 'Blå Øjne': Min far skulle smides på gaden

Sangerinden er i oprør, fordi hendes syge far har fået at vide, at han må flytte på herberg

Julie Rugaard er nervøs for faderens skæbne. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen).
Julie Rugaard er nervøs for faderens skæbne. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen).

Sangerinden Julie Rugaard er rasende, frustreret og usikker på fremtiden for sin far, Poul-Erik.

Han risikerer at ende på gaden, efter at Frederikssund Kommune har besluttet, at de ikke vil hjælpe den syge mand med en ny bolig, når han til april smides ud af sit hus, der er overtaget af banken, efter at hans kone døde kort før jul.

- Det viste sig, at gælden i huset var større end værdien, så panthaverne har solgt huset og til april skal min far være ude af huset. Men han har siddet i kørestol nogle år efter et fald og er i dag på krykker efter at hans kone døde, blev hans behov for hjælp større, siger Julie Rugaard til Ekstra Bladet.

Hun kontaktede derfor Frederikssund Kommune, hvor faderen bor, men her var der ingen hjælp at hente.

Julies far, Poul-Erik, risikerer at blive hjemløs. (Privatfoto).
Julies far, Poul-Erik, risikerer at blive hjemløs. (Privatfoto).
 

- Jeg fortalte dem, at han ikke engang kunne hente sin post og at han ikke kan hente brænde, som er eneste opvarmning i huset. Men da vi talte med den første sygeplejerske omkring visitation, sagde hun 'Det kan du godt glemme. Det får du aldrig'. Men hvis ikke han kan få hjælp, hvem kan så?, spøger sangerinden, der nu arbejder for Go' Aften Danmark.

Julie vild med BB-Cutter

Farcen fortsatte, da en ny sygeplejerske skulle visitere Poul-Erik i hans hjælp for at se, om kommunen kunne gøre noget.

- De ville kigge på, om de kunne optimere hans bolig, men på det tidspunkt var ejerskabet af huset blevet overdraget til kreditorerne. Det er så hjernedødt at tilbyde at optimere et hus, der er blevet solgt, siger Rugaard.

Ekstra Bladet er i besiddelse af en mail, som afdelingslederen i kommunen sendte til Julie Rugaard. Her skriver hun:

'Din fars afdøde kones hus er solgt, og han står derfor uden bolig pr. 1. april 2016. Dette gør imidlertid ikke, at han kan komme i betragtning til en kommunalt anvist bolig. Frederikssund Kommune har således ikke mulighed for at hjælpe ham til at få en lejlighed her og nu. Din far har søgt om en ældre- og handicapvenlig bolig og er godkendt til en sådan bolig. Aktuelt er der desværre ingen ledige boliger. Jeg kan derfor kun opfordre til, at din far kontakter private boligselskaber og private udlejere med henblik på at få løst sin aktuelle boligsituation.'

Julie ønsker sig penge til jul

Beskeden fra kommunen er, at faderen må flytte på et herberg, hvis ikke han kan finde en bolig.

- Jeg ved ikke, hvad der skal ske med ham. Jeg er virkelig ked af det og er nervøs for, hvad der skal ske med ham. Selv bor jeg i lejlighed på 1. sal i Valby, så der kan han ikke være. Og jeg bryder mig ikke om, at han skal bo på herberg, siger Julie Rugaard til Ekstra Bladet.

På Facebook skriver hun:

'Jeg rystet, ked af det, frustreret og presset på min overbevisning om værdien af vores velfærdsstat. For hvilken værdi har den egentlig, hvis vi end ikke kan sikre vores ældre en bolig, men nu sender dem på herberg og direkte ind i hjemløse statistikken i stedet'.