Annonce:
Annonce:

Kæmpe kongelig kærlighedserklæring: Master Fatman hylder Henrik

Multikunsteren Master Fatman afsluttede sit ugentlige radioprogram med en regulær kærlighedserklæring til prins Henrik

Prins Henrik bliver rost til skyerne af Master Fatman. Hør mere om indlæggelsen her.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Prins Henrik har i dag været indlagt i en uge med smerter i benet efter en operation for 'vindueskiggersyndrom', som han gennemgik i midten af juli.

Fredag oplyste kongehuset til Ekstra Bladet, at den 83-årige prins skulle have foretaget yderligere undersøgelser.

- Han er stadig i behandling, og der gennemføres en række supplerende undersøgelser, oplyste kongehusets kommunikationsafdeling.

Seneste melding lyder fortsat på intet nyt - hverken omkring behandling eller en eventuel udskrivelsesdato.

Imens hendes mand gennem 50 år er indlagt på Rigshospitalet på syvendedagen, holder dronning Margrethe fortsat ferie på Château de Cayx.

Bølgerne er gået højt om franskfødte Henri i løbet af sommeren, efter det først kom frem, at han ikke ville begraves med sin dronning i Roskilde domkirke, og siden da han åbent kritiserede Margrethe for at 'gøre ham til narren'.

Annonce:

Prins Henriks helbred

12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik.  Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.

13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus. Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse.

14. august 2017: Hoffet meddeler, at Henrik dagen før blev indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter i højre ben som følge af operationen.

22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.

6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.

28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

Indlagt i en uge: Prins Henrik fortsat på Riget

Men nu er der opbakning og støtte at hente fra en uventet kant.

Multikunstneren Master Fatman - der bærer det borgerlige navn Morten Lindberg - tilegnede flere minutter af sit ugentlige radioprogram 'Croque Monsieur' på Radio24syv til netop prins Henrik.

Master Fatman er stor fan af prins Henrik fremgår det af hans radioprogram. Foto: Mogens Flindt
Master Fatman er stor fan af prins Henrik fremgår det af hans radioprogram. Foto: Mogens Flindt
 

Far til fem: Fatmans store familieforøgelse

- Det er ikke min metier at give opsange eller foreskrive andre, hvorledes livet – hvor let det end måtte synes – skal leves. Alligevel vil jeg gerne anspore til netop at være menneske, når det kommer til mediedækningen og alt det medfølgende af hans kongelige højhed prins Henrik, indledte Master Fatman sin hyldest.

Annonce:

- Hans kongelige højhed prins Henrik er et frit og et fritænkende menneske. Han har hele sit liv og i hele sin gerning reflekteret over sin samtid og i høj grad også over sig selv. Det kan man fornemme i hans digtning, lød det endvidere fra 51-årige Fatman.

Prins Henrik har udgivet en række digtsamlinger og er desuden kunstner. Her ses han på sin egen udstilling på Mallorca sidste år. Foto: Privat
Prins Henrik har udgivet en række digtsamlinger og er desuden kunstner. Her ses han på sin egen udstilling på Mallorca sidste år. Foto: Privat
 

- At han vælger i sit livs franske efterår at forholde sig til sig selv og sin position og sit livs gerning, viser blot, at han - trods alderdom og hvad der kan følge med - stadig forholder sig undersøgende og nysgerrigt og kritisk til tilværelsen – også sin egen. Tre egenskaber, man bør sætte aldeles højt – ikke bare hos ham, men hvor man end ellers måtte støde ind i dem.

- Med andre og måske mere direkte ord: Accepter, at hans kongelige højhed er et menneske. Et menneske, der har retten og modet til at tage sine egne beslutninger – hvor lidt du end måtte synes om dem. Behandl ham med den omtanke og respekt, et ældre menneske bør behandles med, og glem aldrig nogensinde, at det danske kongehus både blev større og mere tænkende og mere spørgende, da hans kongelige højhed prins Henrik blev en del af det. Og dermed også en del af os selv.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar til hans kongelige kærlighedserklæring fra Master Fatman selv.

Frede: - Rigtig ked af min fars beslutning

Det fejler prins Henrik

Midt i juli fik prins Henrik foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar på grund af forsnævringer på pulsårerne – hvilket ifølge tv-lægen Peter Qvortrup Geisling dækker over den forholdsvis almindelige lidelse 'vindueskiggersyndrom', der rammer omkring 50.000 danskere årligt.

- Når vi kommer op i årene får vi kalkaflejringer i arterierne – de blodkar, der forsyner os med iltrigt blod. Det kan skyldes flere ting – blandt andet alder. Det giver forsnævrede blodkar eller 'vindueskiggersyndrom', som vi kalder det på dansk, fordi man kun kan gå få hundrede meter ad gangen, før man må stoppe op, forklarede han dengang til Ekstra Bladet.

Oprindelig oplyste hoffet, at prinsen var blevet indlagt på grund af infektion i benet. Og det er da netop også et symptom på ’vindueskiggersyndrom’, vurderer tv-lægen.

- Man kan få nogle sår på benene, der ikke heler særlig hurtigt på grund af manglende blodgennemstrømning. For at få sårene til at hele hurtigere, laver man en ballonudvidelse, som sprænger den forsnævring, så der kan komme iltrigt blod ud i benene.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: